П`ятниця, 29.03.2024, 07:26:28

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2014 » Березень » 24
П’ять дерев Івано-Франківська визнані ботанічними пам’ятками природи. Про це розповів директор Департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Михайло Смушак.
Дві пам’ятки знаходяться на приватній території. Так на вул. Маланюка, 25 росте віковий дуб, а на вул. Княгинин, 44, на території спирто-горілчаного об’єднання, ростуть два дуже рідкісні дерева – буки пурпуролистні.
Ще троє дерев-пам’яток ростуть на території колишніх ЖЕО №№4, 2 і 6.
На території ЖЕО 6 (вул. Гнатюка, 4) росте дуб віковий, на території ЖЕО 2 (вул. Василіанок, 54) росте рідкісне реліктове дерево гінкго дволопатеве. І на території ЖЕО 4 є ботанічна пам’ятка природи – найстаріше дерево міста ... Читати далі »
Переглядів: 461 | Долучив: Dnister | Дата: 23.03.2014

23 березня Володимирові Флису виповнилося б 90 років. Про цього всебічно обдарованого музиканта і талановитого композитора свого часу було написано в музичній літературі багато. А особливо як теоретика музичної культури його вважали першим серед найкращих — це, скажімо, підкреслив у 1968 році навіть чільник Спілки композиторів тодішнього СРСР Т. Хрєнніков. Якби не вроджена скромність і невміння «диригувати ліктями» серед музичної братви, В. Флис неодмінно здобув би звання заслуженого. Його запрошували на викладацьку роботу академічні ВНЗ Ленінграда та Одеси, не переймаючись тим, що квасні патріоти комуністичного режиму навісили на цього чоловіка ярлик «українського буржуазного націоналіста».
Юнак вступив до Львівської консерваторії ім. М. Лисенка одразу після війни — в 1946-му, а вже наступного року й ... Читати далі »
Переглядів: 623 | Долучив: Dnister | Дата: 23.03.2014

Так депутат обласної ради коломиянин Юрій Романюк відреагував на спалення впродовж місяця двох церков УГКЦ на Яремчанщині.
"Дерев’янні церкви УГКЦ — підпалюють вороги! — твердить Юрій Романюк на своїй сторінці у Facebook. Депутат обласної ради пропонує: 1) організувати в кожному селі (місті) де є дерев’яні церкви цілодобове чергування місцевої варти (мінімум до грудня); 2) пожертвувати кожній церковній громаді всього 2500 грн. на організацію цілодобової зовнішньої відео-зйомки та фіксації (мінімум двома камерами по діагоналі) для відлякування і 100% "вичислення” підпалювачив; 3) після всіх Служб Божих вимикати повністю подачу електроенергії до церкви ззовні (обезточувати об’єкт повністю); 4) керівництву УГКЦ видати відповідний Указ, який би зобов’язував усі парафії у місячний термін змонтувати відеоспостереження, а чергуван ... Читати далі »
Переглядів: 523 | Долучив: Dnister | Дата: 23.03.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024