Четвер, 25.04.2024, 08:38:03

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2014 » Березень » 07
Компанія  "Aimbulance" завершила підготовку усіх елементів візуального стилю Івано-Франківська. Презентація відбудеться 11 березня о 16.00 у конференц-залі готелю "Станиславів" (вул. Чорновола, 5, 5-ий поверх).
Вхід вільний для усіх бажаючих.
"Я бачив попередні розробки, мені дуже сподобалось", - зауважив Юрко Филюк, співвласник компанії "23 ресторани", який виступив ініціатором створення візуального стилю для Івано-Франківська.
Нагадаємо, візуальний стиль - це система візуальних знаків та правил, яка створює унікальний образ міста. Міста сьогодні переживають нову епоху візуальної ідентифікації і поряд зі старовинними гербами починають з'являтись так звані «туристичні л ... Читати далі »
Переглядів: 445 | Долучив: Dnister | Дата: 07.03.2014

Упродовж багатьох століть західноукраїнські землі були відірваними від Наддніпрянської України. Особливо зміцніли ці зв’язки з часу появи тут творів Т.Г.Шевченка в середині ХІХ століття. Хоч поет ніколи не був у Галичині, він цілком заволодів думами і серцями трудящих краю, став для них близьким і рідним. Робітники і селяни, учні й студенти вивчали напам’ять безсмертні твори поета, віддавали останню копійку, щоб придбати Шевченків портрет і «Кобзар», а купивши, зберігали їх як найдорожчі реліквії. За «Кобзарем» вчилися читати діти, а його автор замінив трудящим вчителя, порадника і захисника.
Тому закономірним є той факт, що вже на другий рік після смерті Шевченка в містах і селах Галичини відбулися заходи, якими вшановувалась його пам’ять. З часом вони набирали все більш масового характеру і перетвор ... Читати далі »
Переглядів: 781 | Долучив: Dnister | Дата: 07.03.2014

Майже два десятки полотен зацвіли у виставковій залі Художнього музею. Виставка "Квіти України" об'єднала роботи з музейних фондів. На оглядини виставлені твори  від 30-х років минулого століття і до сьогодення. Зображені квіти виконані в різних манерах. Кожна з них індивідуальна за колоритом та способом передачі власних вражень митців, їхнім почерком. Квіти  в  експонованих творах ростуть і тішать людське око. Організатори кажуть, нині, коли чимало людей перебувають у стресовому стані, доречний  заряд позитивної енергетики.
Квіти постійно супроводжують людину у житті. У  всі часи  були символом надії та любові. Глядачі сподіваються, як розквітають навесні перші квіти, так і Україна розквітне. До того ж, на всіх полотнах переважають теплі, яскраві барви.
Переглядів: 473 | Долучив: Dnister | Дата: 07.03.2014

Цій вулиці пощастило закріпитись на сторінках сучасної української літератури. Письменник Юрій Андрухович вивів її в есеї «Ерц-герц-перц».
«Дванадцятилітньою дівчинкою моя бабця Ірена Скочдополь побачила ерцгерцога Франца Фердинанда у відкритому автомобілі. Супроводжуваний кавалерійським ескортом та напружено-цікавими поглядами незлічених мешканців Станиславова, що вишикувались обабіч вулиці Романовського, чи то пак Romanowskigasse, спадкоємець австро-дунайського трону з дружиною й кількома віце-спадкоємцями на задньому сидінні особистого, скажімо, «лорен-дітріха» відбував у напрямку залізничного двірця, звідки вечірнім експресом повинен був рушити на Чернівці…».
Факт присутності в нас ерцгерцога, якого згодом застрелив терорист, викликає сумніви. Щ ... Читати далі »
Переглядів: 594 | Долучив: Dnister | Дата: 07.03.2014

Старовинні двері облуправління СБУ відреставрують. Така ініціатива   місцевих  ковалів.  Кам'яниця  часів Австро-Угорської імперії, споруджена на початку минулого століття, зазнала пошкодження внаслідок пікету СБУ та УМВС в ніч проти 19-го лютого.
Від вогню і штовханини тоді постраждали  парадні двері будівлі. Ковалі зізнаються, не можуть бути  байдужими, коли понівечиною залишається  пам'ятка  старовинного ковальського мистецтва. Відтак обіцяють відреставрувати її до найдрібніших деталей.
Майстри металу переконані: вхідні двері облуправління СБУ мають високу мистецьку цінність. Вони створювалися виключно під архітектуру європейських  кам'яниць. Відтак, аналогів такій  ручній роботі не існує.< ... Читати далі »
Переглядів: 485 | Долучив: Dnister | Дата: 07.03.2014

5 березня в історико-меморіальному музеї Степана Бандери у Старому Угринові відбулася конференція, присвячена 64-річниці з дня вбивства Романа Шухевича.
Участь у конференції взяли представники Івано-Франківського краєзнавчого музею та історико-меморіального музею Степана Бандери.
Крім того, учасниками стали голова Громадського штабу Євромайдану Калущини Петро Цюпа, заступник голови районної ради Михайло Срібняк, голова обласної організації УНА-УНСО Роман Король, член Координаційної ради партії Калущини Володимир Климентій.
Матеріали конференції зібрані фахівцями історико-меморіального музею Степана Бандери. Як повідомили у музеї, публікуватися вони не будуть через брак коштів ... Читати далі »
Переглядів: 465 | Долучив: Dnister | Дата: 07.03.2014

5 березня 2014 р. у відділі краєзнавчої літератури відбулася презентація бібліографічного видання, підготовленого працівниками бібліотеки з нагоди 200-літнього ювілею Великого Кобзаря.
Учасниками заходу стали студенти Інституту історії Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника зі своїм наставником – кандидатом історичних наук, доцентом Андрієм Зіновійовичем Корольком.
Завідувачка відділу краєзнавчої літератури Ольга Тимофійчук розповіла присутнім історію українського шевченкознавства у нашому краї та представила їм нове видання бібліотеки, присвячене 200-річчю від дня народження письменника світового рівня – бібліографічний покажчик „Тарас Шевченко і Прикарпаття”, ознайомила із його змістом та структурою ... Читати далі »
Переглядів: 450 | Долучив: Dnister | Дата: 07.03.2014

Коломийський педагогічний коледж видав поштівки до 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка. Ініціатором такої ідеї став директор навчального закладу Валерій Ковтун.  
Це вже далеко не перші листівки, які вийшли друком у Коломиї. Завдяки Валерію Ковтуну, світ побачили вже кілька десятків поштівок, присвячених різним пам"ятним датам.  
За словами Валерія Ковтуна, цього разу листівки випустили у рамках проведення культурологічного проекту "Слово Кобзаря".  
Листівка є передруком поштової картки, яку видали у Львові ще у 1914 році накладом видавництво "Русалка". Художником портрету Шевченка був Ярослав Пстрак.  
Переглядів: 477 | Долучив: Dnister | Дата: 06.03.2014

У Національному музеї Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського відбулося відкриття виставки, приуроченої до 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка, - передає кореспондент «Коломийських ВІСТЕЙ». 
Виставку відкрили під назвою «І на оновленій землі…». Тут можна побачити близько 40 творів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва зі збірки музею та приватних колекцій. 
На виставці представлені репродукції художніх творів Шевченка. Також тут експонуються раритетні друковані видання творів поета. 
У виставковому залі розмістили інформаційні банери про життя і творчість Кобзаря. 
Переглядів: 529 | Долучив: Dnister | Дата: 06.03.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024