Четвер, 25.04.2024, 10:02:09

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Архів новин
Головна » 2014 » Квітень » 30

З метою обміну досвідом у читальному залі центральної районної бібліотеки для бібліотекарів району проведено день професійного спілкування, який урочисто відкрила директор ЦБС Ганна Валігурська. Після відкриття та ознайомлення з методичними порадами проведено годину краєзнавства «Петро Шекерик-Доників – видатний гуцульський етнограф, письменник, суспільно – політичний і культурний діяч», присвячену 125-й річниці від дня народження Петра Шекерика-Доникового.
Про життєвий і творчий шлях гуцульського письменника, громадського діяча культури нашого краю розповів Іван Зеленчук – науковий співробітник відділення «Філія Гуцульщина» ННДІ українознавства і всесвітньої історії МОН України. Краєзнавчу мандрівку на тему: «Постать Петра Шекерика-Доникового – унікальний феномен на теренах Гуцульського краю» провів директор відділення ... Читати далі »

Переглядів: 507 | Долучив: Dnister | Дата: 30.04.2014

22 квітня 2014 року в селі Дебеславці Коломийського району відбулось Свято прапора «Золотиться сонцем твій стяг». Біля пам’ятного хреста проведено панахиду за загиблими воїнами, борцями за волю та незалежність та концертну програму.
47 років тому у селі Дебеславці після "визволення” замайорів синьо-жовтий прапор. 1967 року на другий день Великодня на місці теперішнього пам’ятного хреста невідомий повісив синьо-жовтий стяг. Село попало під тотальну перевірку. У злочині звинуватили сільського тракториста Степана Ткача, але чи був це він, не доведено. Під впливом тортур чоловік взяв на себе відповідальність за скоєне і, як наслідок, пропав у Архангельську.
Після цього, у 1974 році, на старій груші в день святого Миколая знову було піднято прапор. Його вивісив уродженець села Дебеславці, житель села Трач Михайло Слободян. Він був засуджений д ... Читати далі »

Переглядів: 444 | Долучив: Dnister | Дата: 30.04.2014

Департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради повідомляє, що у відділенні соціально-побутової адаптації територіального центру соціального обслуговування 30.05.2014р. відбувся захід у форматі історичного екскурсу : "Що ми знаємо про історію свого міста”, присвячений 352 річниці з дня заснування м. Івано-Франківська. На свято запрошено наукового працівника обласного краєзнавчого музею Регу Надію Данилівну.
В своїй розповіді гостя навела цікаві факти з історії міста Івано-Франківська. Зустріч пройшла у формі живого діалогу, під час якого присутні мали змогу отримати відповіді на свої запитання.
Люди похилого віку переглянули відеокліп за участю народного артиста України Михайла Кривеня, який виконав пісню про Івано-Франківськ
В заході взяли участь 32 особи похилого віку. Присутніх пригостили солодощами.

Переглядів: 512 | Долучив: Dnister | Дата: 30.04.2014

В Івано-Франківську презентували краєзнавчий збірник про історію міста.
 "Івано-Франківськ у плині часу" - книжка трьох авторів краєзнавця Наталії Храбатин, колекціонера і педагога Олега Гречаника та фотохудожника Тараса Яковина.
Як розповідають автори книги, видання вийшло ще у грудні минулого року, однак через трагічні події в країні її презентацію вирішили перенести.
Ця книжка - це збірник, який складається з трьох частин. Перша - це "Станиславівські цікавинки" - розповідь про міжвоєнне культурно-мистецьке, духовне життя Івано-Франківська. ЇЇ автором є Наталія Храбатин. Друга частина - збірка кольоровий листівок про Івано-Франківськ колекціонера Олега Гречаника. Третя частина пов'язує із сучасним містом. У ній - фотороботи фотографа Тараса Яковина.
Основна ідея книги - передати ті звичаї і побут мешканців міста у минулому, порівн ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Долучив: Dnister | Дата: 30.04.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024