Середа, 24.04.2024, 00:56:36

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Травень » 07

Івано-Франківськ збагатився ще однією краєзнавчою книгою. Історик Наталія Храбатин презентувала розповідь-колаж про побут, культурне життя Станиславова та різні цікаві випадки, що траплялись у місті в 20-30-ті роки минулого століття. Книга під назвою "Івано-Франківськ у плині часу" вийшла у видавництві "Місто НВ". Проілюстрували розповідь світлини фотохудожника Тараса Яковина та давні поштівки колекціонера Олега Гречаника.
Із першої сторінки захоплює манера оповіді про Франківськ - тепла, щира і дуже вишукана. Варто наголосити на цьому - жіноча. Авторка закохана у старий Станиславів і легко зізнається у своїй любові читачам.
"Я безнадійно урбанізована людина. Будівлі заміняють мені гори, звивини вулиць - річки, стародавня бруківка - зелені галявини... Все дотеперішнє життя я прожила у пам’ятках архітектури: спочатку у польському будинку, згод ... Читати далі »

Переглядів: 588 | Долучив: Dnister | Дата: 07.05.2014

Після заключної сесії Собору Архієпархії УГКЦ всі учасники стали свідками перенесення і захоронення останків Єпископа Івана Лятишевського в крипті Архікатедрального і Митрополичого Собору Воскресіння Христового в Івано-Франківську.
Похід розпочався Панахидою у храмі святого великомученика Юрія Переможця у парку воїнів-інтернаціоналісті, яку очолив Митрополит Володимир та Єпископ Василій Івасюк, інформує прес-служба Архієпартії.
Відтак процесійно, за участю ректора прот. Олександра Левицького — настоятеля храму святого великомученика Юрія Переможця та семінаристів Івано-Франківської Духовної Семінарії останки Єпископа Івана були перенесенні до  Архікатедрального і Митрополичого Собору Воскресіння Христового. Процесійний хід проходив вулицею Галицькою.
Настоятель Собору Воскресіння Христового митр. прот. Юрій Новіцький, зустрівши процесію розпочав Панахиду, ... Читати далі »

Переглядів: 402 | Долучив: Dnister | Дата: 07.05.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024