Четвер, 28.03.2024, 16:27:40

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Липень » 21

Сьогоднішнє тло України мальоване кров’ю. Жителів Західної України намагаються забруднити «страшним» словом «бандерівець». Хоча бандерівцями нині називають кожного, хто захищає суверенність та цілісність Української держави, та ніхто не має права паплюжити це почесне звання, взяте від лицаря визвольної ідеї Степана Бандери.
На жаль, Україні і сьогодні доводиться жертвувати своїми синами, як це колись зробив греко-католицький священик, культурно-громадський і політичний діяч, батько Степана Бандери Андрій Бандера. Він не хотів вивезти своїх дітей за кордон, навіть знаючи, що їм загрожує небезпека, бо був певен: виростуть вони такими ж патріотами. На виклики долі відповідав: «Усе в Божих руках».
10 липня — день, коли розстріляли Андрія Бандеру. Днями, 73 роки потому, в Івано-Франківському музеї визвольної боротьби ім. Степана Б ... Читати далі »

Переглядів: 667 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2014

70 років тому, наприкінці липня 1944 року, в горах біля курортного містечка Яремче тривали запеклі бої, під час яких загинули тисячі вояків радянської, німецької й угорської армій. Дотепер у навколишніх горах знаходять гранати, снаряди та міни, а в непозначених братських могилах – людські кістки та солдатські жетони.
На початку червня цього року, в селі Закрівці на Коломийщині відкрили пам'ятний знак на честь загиблих у Карпатах угорських солдатів. На відкриття меморіалу прибула делегація з угорського консульства в Ужгороді. Дипломати дякували українцям за пам'ять про полеглих вояків, незалежно від того, на чиєму боці вони воювали. Угорці визнали, що самі не дали би собі ради з упорядкуванням такої кількості військових поховань, які залишилися на Прикарпатті, і висловили сподівання на продовження співпраці з громадськими організаціями, які розшукують полеглих в ост ... Читати далі »

Переглядів: 875 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2014

На Прикарпатті працює харківський режисер документальних фільмів Ігор Піддубний, який має намір створити фільм про Степана Бандеру.
Знімальна група відвідала історико-меморіальний музей Степана Бандери у с. Старий Угринів на Калущині, побувала на туристичному маршруті «Карпатський трамвай» у селищі Вигода, а також селах Лужки, Старий Мізунь та Лолин, здійснила поїздку на скелі Довбуша та до Гошівського монастиря Чину св. Василія Великого. У с. Старий Мізунь Ігор Піддубний записав розповіді старожилів, а у с. Лужки - повстанські пісні у виконанні аматорського колективу «Лужанка».

Переглядів: 448 | Долучив: Dnister | Дата: 21.07.2014

У середмісті Делятина дотепер на вул. 16 липня, 286 добре зберігся великий одноповерховий будинок ще з австрійських часів. Старожили кажуть, що у ньому завжди господарювали люди у білих халатах.
Із тих пір на фасаді кам`яниці завжди красувалася вивіска з написом «Аптека».
Делятинцям із панської Польщі добре запам`ятався довголітній провізор-аптекар Рудольф Куль, а з радянського періоду – Ярослав Петрик. Тепер тут аптекарює Андрій Меланюк.
А ще в цій будівлі розмістилася адміністрація Делятинської міської лікарні та кабінети дитячої і жіночої консультації. Останній для зручності пацієнтів дістав приписку в цьому будинку за наполяганням головного лікаря Володимира Кухтарука. В оновленні нового приміщення в старих стінах найбільше фінансово допоміг зі своєї зарплати народний депутат України Юрій Дерев`янко, а також долучилися місцеві підприємці-продавц ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Долучив: Dnister | Дата: 20.07.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024