Середа, 24.04.2024, 08:56:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2014 » Вересень » 08

Вп’яте на Івано-Франківщині визначають лауреатів обласної премії Володимира Полєка, відомого краєзнавця, бібліографа, педагога, літературознавця, колишнього професора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.
Цього року на розгляд комісії з присудження премії свої роботи представили дев’ять кандидатів.
«Сьогодні відбувається чергове засідання комісії з призначення такої премії. Воно є особливим, тому що в 2014 році відзначається 90-річчя з дня народження Володимира Полєка, – розповів голова обласної організації Спілки краєзнавців України Михайло Косило. – Це корифей нашого українського краєзнавства».
Учасники засідання комісії після розгляду та обговорення робіт рекомендували головам облдержадміністрації та обласної ради визначити як лауреатів премії Володимира Полєка завідувача кафедри органічної та аналіт ... Читати далі »

Переглядів: 482 | Долучив: Dnister | Дата: 08.09.2014

У Болехові поблизу музею Наталії Кобринської відкрили пам’ятник Січовому Стрільцю, художнику, скульптору та поету Михайлові Гаврилку.
Він був уродженцем Полтавщини, відкривав перші українські школи на Волині, ставив пам’ятники Тарасові Шевченку в Прикарпатті і на Буковині, воював за Україну як повстанський отаман. У 1915 році в складі армії Січових Стрільців Михайло Гаврилко звільняв Болехів від російського війська.
«Михайло Гаврилко всім своїм життям, своєю долею дбав про Україну, –наголосив, виступаючи на урочистостях з нагоди відкриття монументу, заступник голови облдержадміністрації Сергій Адамович. – Це одна крапля тієї великої історії людей, які доклалися до утвердження незалежності нашої держави».
Ініціатором спорудження пам’ятника став президент історичного клубу «Холодний Яр» письменник Роман Коваль, перу ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Долучив: Dnister | Дата: 08.09.2014

В Івано-Франківську відбулися урочистості з нагоди 80-річчя Першого Українського Жіночого Конгресу, який проходив у місті Станиславові 23-27 червня 1934 року.
В 1994 році було організовано Другий Світовий Конгрес Союзу Українок, а цьогоріч обласний центр Прикарпаття вже втретє приймає делегаток та гостей Конгресу.
На заході були присутні священнослужителі різних конфесій, представники громадських організацій та обласної влади.
У рамках Конгресу відбулася презентація виставок архівних матеріалів з історії діяльності  Всеукраїнської організації Союзу Українок, нових видань жіночих організацій, обговорення доповідей щодо діяльності даного Конгресу.
За словами голови  світової федерації українських організацій Орисі Сушко, основною метою даного Конгресу, передусім,  є спроба донести суспільству інформацію про важливу роль жінки у контексті сьогодення ... Читати далі »

Переглядів: 476 | Долучив: Dnister | Дата: 08.09.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024