Вівторок, 16.04.2024, 12:27:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2015 » Листопад » 03

Читачі «Галичини» мали змогу довідатися про сенсаційну знахідку бідона з гарно збереженими документами підпілля ОУН і УПА початку 50-х років саме в цьому селі ще 28 травня нинішнього року (див. www.galychyna.if.ua/publication/society/istorichnii-bidon/), але мало кому відомо, що ентузіасти-пошуковці не обмежилися збереженням віднайденого і передачею копій безцінних повстанських нотаток усім зацікавленим у їх вивченні, а вирішили облаштувати на тому місці історико-туристичний комплекс «Криївка-музей». У доволі стислі терміни, головним чином власним коштом і руками, у вільний від роботи час патріотично налаштована група під керівництвом лісничого Петра Пліхтяка виконала неймовірний обсяг робіт з відновлення повстанського бункера і благоустрою прилеглої території на дільниці Підбагна (кінець вулиці Т. Шевченка) з тим, аби тут можна було проводити відкриті уроки з ... Читати далі »

Переглядів: 824 | Долучив: Dnister | Дата: 03.11.2015

З ініціативи Івано-Франківського обласного націоналістичного громадсько-політичного об’єднання «Національний вибір» та провідних його структур місцевої обласної та міської ОУН 1 листопада на перетині вулиць Мельника та Сахарова в Івано-Франківську було посвячено місце та символічний камінь, на якому згодом буде споруджено пам’ятник Провіднику ОУН полковнику армії УНР Андрію Мельнику.
Незабаром Департаментом містобудування та архітектури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради буде оголошено конкурс проектів скульптурних композицій, після якого, обласний центр отримає гідний з мистецької точки зору постамент.

Переглядів: 563 | Долучив: Dnister | Дата: 03.11.2015

27 жовтня 2015 року відбулася ІІІ звітно-виборна конференція обласної організації Національної спілки краєзнавців України в приміщені Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.
Почесним гостем ІІІ звітно-виборної конференції став голова Національної спілки краєзнавців України Олександр Петрович Реєнт, доктор історичних наук, професор, член-кореспондент Національної Академії Наук України. У своєму виступі Олександр Петрович відзначив колосальну роботу краєзнавців Прикарпаття, їх високий професіоналізм. Голова Національної спілки краєзнавців України найактивнішим краєзнавцям області вручив дипломи «Почесний краєзнавець України» та відзначив Подяками і Грамотами НСКУ, а Богдан Михайлович Гаврилів був нагороджений премією академіка П.Тронька.
Також були присутні очільники творчих спілок області, представники влади: Федорак В. В. – начальник ... Читати далі »

Переглядів: 1172 | Долучив: Dnister | Дата: 03.11.2015










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024