Четвер, 28.03.2024, 10:53:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
 
Архів новин
Головна » 2015 » Лютий » 14

11 лютого з культурно-просвітницькою метою на комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром» завітали гості з м. Бидгощ, республіка Польща.
Унікальною пам’яткою Бидкоща є Музей водопроводів і каналізації (Muzeum Wodociągów w Bydgoszczy), котрий подає історію та експлуатацію систем водопостачання та каналізації республіки Польщі з 1945 року і аж до сьогодні. Основна частина музею розташована в приміщенні 45-ти метрової вежі в парку Генрика Домбровського, а його філія в старому приміщенні насосної станції.
Музей був заснований в рамках проекту, що фінансується компанією комунального водопостачання та каналізації міста Бидгощ та фонду ЄС. В музейній вежі представлена експозиція старовинних дерев’яних водопровідних труб, гідрантів, вуличних покриттів колодязів, ванн, раковин, лічильників води та іншого обладнання систем водопостачання та канал ... Читати далі »

Переглядів: 452 | Долучив: Dnister | Дата: 14.02.2015

Звичайні оголошення, які ми бачимо щодня й одразу забуваємо, можуть колись у майбутньому виявитися ключиком до розуміння нашого часу й способу життя. Пропонуємо зануритися в історію повсякденності старого Станиславова, орієнтуючись за "меседжами", які посилають нам звичайні оголошення в тогочасній місцевій пресі.
Як відомо, з 16 лютого починається Масляний тиждень, під час якого в багатьох країнах здавна відбувалися народні гуляння й карнавали. В старому Станиславові лютий також був мало не найвеселішим місяцем у році, адже містяни розважалися на численних балах і вечірках. Карнавальні зали, костюми й зачіски дам у ті часи було прийнято рясно прикрашати живими чи штучними квітами. Як бачимо з оголошення, їх можна було придбати, наприклад, у крамниці Яна Михаліка, що знаходилася по вул. ... Читати далі »

Переглядів: 496 | Долучив: Dnister | Дата: 14.02.2015










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024