Вівторок, 23.04.2024, 18:08:02

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
 
Архів новин
Головна » 2015 » Лютий » 24

Прикарпатський феномен скульптурної Шевченкіани вражає і захоплює. І справді, як пояснити той факт, що мешканці Івано-Франківщини, котра за кількістю населення посідає 13-те місце з-поміж усіх областей держави, а за територією лише 22-ге, впродовж століття спромоглися спорудити 211 пам’ятників і пам’ятних знаків Кобзареві. Таким здобутком не може похвалитися жодна адміністративна одиниця будь-якого масштабу, зокрема і рідна для Тараса Григоровича Черкащина.
Щодо цього науковці поки що не знайшли вмотивованого пояснення. Та факт залишається фактом, і представники Національного реєстру рекордів у передостанній день минулого, ювілейного в біографії Шевченка, року засвідчили найвище скульптурне досягнення прикарпатців відповідним сертифікатом, пише Україна Молода.
Як не дивно, ще на початках ХХ століття в Галичині, котра тоді входила до складу Австро-Угорщини, укра ... Читати далі »

Переглядів: 419 | Долучив: Dnister | Дата: 24.02.2015

На сучасному етапі розвитку вітчизняної етнології одним із актуальних завдань є комплексне вивчення етнокультурної специфіки Опілля. Важливою її складовою є дослідження та виділення локальних етнографічних особливостей життєдіяльності населення краю. У цьому контексті слід відзначити, що піднята проблематика на сьогодні залишається малодослідженою. 
Метою етнографічної експедиції НЗДГ 2014 р. було дослідження проблеми духовної культури населення Опілля та її співвідношення з базовими елементами матеріальної та господарської культури, яка відображає сутність повсякденної зайнятості населення краю в духовній інтерпретації, завданням експедиції було дослідити, через певні вміння та навички, володіти певними зняннями які використовували згідно обряду та звичаями при господарюванні. Узагальнити відповідний досвід носіїв, які ще володіють відповідним інформаційним ресурсом, практ ... Читати далі »

Переглядів: 515 | Долучив: Dnister | Дата: 24.02.2015










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024