Субота, 20.04.2024, 12:32:37

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2015 » Травень » 05

Наприкінці січня 1998 р. у відділі археології Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України відбулося засідання, присвячене 70-річчю від Дня народження відомого українського археолога, дослідника слов’янської та княжої доби західноукраїнських земель, кандидата історичних наук, старшого наукового співробітника Вітольда Вітольдовича Ауліха. На превеликий жаль, ювіляра серед численних учасників вшанування, його друзів і колег з Інституту, інших наукових установ Львова вже не було. Невблаганна смерть, що сталася раптово 21 листопада 1994 р. напередодні його виходу з лікарні, причинила важкий біль його дружині, синові й усій родині, стала невимовною втратою для колективу Інституту українознавства, всіх, хто мав щастя знати Вітольда Ауліха чи працював поряд з цією чудовою людиною. Вітольд Ауліх народився 26 січня 1928 р. у Львові в сім’ї професора, завідувача к ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Долучив: Dnister | Дата: 05.05.2015

На території  Київської Русі знайдено сотні скарбів, до яких входили золоті і срібні прикраси, старовинні гроші, реліквії з дорогоцінними каменями. Але не було жодного випадку, щоби у них виявились предмети особистого благочестя – хрестики. Самостійні зображення хреста у власній автономній формі вперше з’явилися у християнському мистецтві в V ст. «Для християн хрест – символ спасіння, звершеного Богом, - підкреслює сучасний філософ, професор Іван Остащук, - символ перемоги, яку отримав Ісус Христос над гріхом і смертю, сподівання на вічне життя». Завдяки українській релігійній традиції глибший вимір символіки хреста набуває особливого значення у звершенні Таїнства хрещення, адже кожен неофіт отримує тоді натільний хрестик, і він стає охоронцем на все життя: «Ти, Хресте прецінний, наш захисте! Ти, дерево Богом благословенне, саде небесний! З тво ... Читати далі »

Переглядів: 553 | Долучив: Dnister | Дата: 05.05.2015










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024