П`ятниця, 29.03.2024, 07:34:54

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2015 » Липень » 14

У центрі міста Галича знаходиться церква Різдва Христового, про яку є письмова згадка в історичних документах під 1367 роком як муровану споруду. Серед жителів Галича побутують легенди, які говорять, що у церкві були великі підвальні приміщення та підземні ходи, які вели до Крилоса та Маріямполя.
На звернення декана Галицького церкви Різдва Христового о. І. Броновського 9–10 липня 2015 р. працівники археологічного відділу та відділу охорони культурної спадщини Національного заповідника «Давній Галич» провели археологічні дослідження у приміщенні церкви (східна частина). Під час робіт було виявлено цегляну кладку глибиною 55 см і розмірами 0,76 х 1,46 м без дна. Під цим об’єктом знаходився шар будівельного румовища з незначними фрагментами колишньої церковної стіни, на яких збереглися сліди настінного розпису. Нижче йшов шар підсипаного грунту з фрагментам ... Читати далі »

Переглядів: 551 | Долучив: Dnister | Дата: 14.07.2015

У Музеї етнографії Національного заповідника «Давній Галич» експонується виставка виробів та знарядь праці ткацького ремесла.
Ручне ткацтво відоме в Україні і на Прикарпатті з найдавніших часів. Тривалий час воно існувало як домашнє заняття, яке пізніше розвинулося в промисел. Селяни на Прикарпатті виготовляли різні елементи одягу, вироби побутового вжитку, інтер’єрні тканини тощо. Відвідувачі музею мають змогу ознайомитися з цікавими експонатами, серед яких рушники, сорочки, верети, обруси, зіткані понад сто років тому. На виробах можна побачити різні орнаменти таких етнографічних районів, як Покуття, Гуцульщина, Бойківщина, Опілля. Також можна ознайомитися з різними знаряддями праці, які відображають ткацьке ремесло. Серед них представлений ткацький верстат з Гуцульщини.
Музейні працівники щиро запрошують бажаючих відвідати Музей етнографії та поринути ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Долучив: Dnister | Дата: 14.07.2015










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024