Четвер, 18.04.2024, 16:48:43

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Травень » 31

28 травня 2017 року у м.Івано-Франківську відбувались урочистості присвячені святкуванню Дня Героїв.

В рамках відзначення свята у Міському парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка за участю представників військово-історичних клубів з м.Львова (ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять"), м.Києва (ВІК "Повстанець", ГО "Честь і Слава", ВІК "Вертикаль", ВІК "Під знаком орла", ВІК "44 Камчатський полк"), м.Вінниці (ГО "Честь і Слава"), м.Одеси (ГО "Захисник"), м.Хмельницького (ГО "Проску ... Читати далі »

Переглядів: 353 | Долучив: Dnister | Дата: 31.05.2017

У Калуші відновлюють туристичний маршрут старою частиною міста. Його вдосконалили і вдвічі розширили, включивши багато історичних цікавинок. У такий спосіб планують зацікавити калушан історією рідного міста, а туристам — показати його родзинку. У перспективі — оновлення екскурсії «Калуш промисловий».

У Калуші відновлюють туристичний історичний маршрут «Старе місто».

... Читати далі »

Переглядів: 451 | Долучив: Dnister | Дата: 31.05.2017

У неділю, 4 червня, в Музеї Етнографії та Екології Карпатського краю в місті Яремче відбудеться акція “Ніч в музеї”.

У програмі заходу майстер-класи з гончарства від Доладу – майстерня художньої кераміки, виготовлення ляльки-мотанки, гри на трембіті, гуцульських танців від Студія N, приготування бограчу на вогнищі, ладкання та обряд плетіння гуцульських весільних вінків, вікторини, конкурси, гуцульські вечорниці.

... Читати далі »

Переглядів: 393 | Долучив: Dnister | Дата: 31.05.2017

У ході кожної війни з’являються військовополонені та інтерновані особи. Ставлення до них буває різним, від доброзичливого до вкрай негативного. Події на сході України в зоні проведення АТО вкрай обурюють як українське суспільство, так і світову міжнародну громадськість ще й своїм агресивним, нелюдським ставленням до захоплених бойовиками українських солдатів. В історії бувало по-різному. Цього року виповнюється 100 років від початку Української національної революції 1917-1921 рр., щораз більше виявляється нових фактів та документів – наша картина тих подій стає все більш точною. Цього разу хочемо відкрити для Вас, дорогі читачі, маловідому сторінку нашої галицької історії – як ми утримували полонених та інтернованих поляків в часи ЗУНР.

... Читати далі »

Переглядів: 419 | Долучив: Dnister | Дата: 31.05.2017

У Калуській центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулась презентація видання «Калуш на старій поштівці та фотографії», приурочена 580-й річниці з часу першої писемної згадки про Калуш. На презентації калушани дізналися, що є припущення іншої дати першої згадки про місто.

Автор ідеї – краєзнавець, колекціонер, колишній калушанин Олексій Онищук. Власне, із його цікавості ій участі в одному із аукціонів, де він придбав першу поштівку ще понад 10 років тому, і розпочалася історія книги. Гості презентації — Ігор Райківський, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України Прикарпатського національного ... Читати далі »

Переглядів: 392 | Долучив: Dnister | Дата: 31.05.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024