Четвер, 28.03.2024, 18:05:45

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
 
Архів новин
Головна » 2017 » Лютий » 23

У четвер, 23 лютого, на фасаді будинку №83 на вулиці Довгій відкрили першу у цьому році анотаційну дошку. Присвячена вона видатним франківцям, націоналістам, політв’язням радянських таборів та членам Української Гельсинської спілки – подружжю Богдану та Оксані Вінтонів.

«Це насправді знакова програма для Івано-Франківська, адже особистість за особистістю ми відновлюємо національну пам’ять про подвиги, про героїв, про наших видатних попередників, – коментує міський голова Руслан Марцінків. – Минулого року ми відкрили 18 дощок, і цьогоріч, гадаю ... Читати далі »

Переглядів: 326 | Долучив: Dnister | Дата: 23.02.2017

У п’ятницю, 24 лютого, о 15:00 біля воріт Палацу Потоцьких проведуть акцію «Герої забутих будинків» від ініціативи #ФранківськЯкийТребаБерегти, яку започаткувала франківчанка Марія Козакевич.

​За її словами, мета акції – привернення уваги до будинків-пам’яток архітектури, що перебувають в аварійному стані і потребують ремонтно-реставраційних робіт. Акцію починають з палацу ... Читати далі »

Переглядів: 390 | Долучив: Dnister | Дата: 23.02.2017

Цього разу ми презентуємо дещо незвичну поштівку — не фотографічну, а мальовану. Колекціонери називають такі листівки «цеголками». На них друкували проекти храмів, культурних чи громадських споруд і розповсюджували серед людей. Коштували вони дорожче за звичайні поштівки — ціна дорівнювала вартості однієї цеглини, а всі виручені кошти спрямовували на будову. За допомогою цієї «цеголки» збирали гроші на костел Христа Царя. Будівництво мало цікаву передісторію.

На початку ХХ століття за колією сформувався великий мікрорайон, який називався Княги ... Читати далі »

Переглядів: 397 | Долучив: Dnister | Дата: 23.02.2017

Навіть у дуже демократичної людини часом виникає бажання, щоб хтось зранку постукав у двері спальні й лагідно промовив: ”Пані, сніданок чекає!” Проте стосунки зі слугами в давні часи були не такими простими, як може здатися на перший погляд.

Слуги і служниці підслухували й підглядали за своїми господарями, порпалися в їхніх речах, без дозволу ласували солодощами та іншими делікатесами.

... Читати далі »

Переглядів: 328 | Долучив: Dnister | Дата: 23.02.2017

У колекції гуцула Богдана Петричука більше речей, ніж в експозиції Коломийського музею, а експонати з його "домашнього" музею здивували Україну на модному подіумі під час Fashion Week-2015.

Село Бабин Косівського району на Івано-Франківщині знане на всю округу не лише тому, що тут можна відпочити душею й тілом, сфотографувати місцеві архітектурні пам’ятки – старі й на диво добре збережені гуцульські дерев’яні хатини чи місцеву церкву з кам’яною дзвіницею, а й тому, що саме тут розташований "домашній" музей Богдана Петричука – гуц ... Читати далі »

Переглядів: 436 | Долучив: Dnister | Дата: 23.02.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024