П`ятниця, 19.04.2024, 18:44:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2017 » Квітень » 27

Духовний лідер станиславівських німців Теодор Цьоклер активно займався благодійністю, зокрема утримував дитячі будинки. Це викликало велике роздратування у деяких релігійних фанатиків, які вважали, що пастор переманював католицьких дітей до євангелістської віри. Газета «Євангельський общинний листок» у 1908 р. надрукувала спогади Цьоклера про судовий процес, у який він мусив втрутитися в інтересах свого вихованця. Далі надаємо слово самому пастору (переклад з німецької, друкується зі скороченням).

Проблемне хрещення
Боротьба за дитину, яка розгорнулася в Станис ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Долучив: Dnister | Дата: 27.04.2017

Сьогодні, 27 квітня, в Івано-Франківську відбувся брейн-ринг, присвячений історії Галича. Організаторами традиційних брейн-рингів є “Поступовий гурт франківців”.

В інтелектуальних змаганнях взяли участь сім команд різного віку, звісно,кожна команда готувалася та очікує на перемогу. Для команд підготували 21 запитання, що стосувались історії Галича, за результатами яких і оберуть переможців.

... Читати далі »

Переглядів: 365 | Долучив: Dnister | Дата: 27.04.2017

Написати про представників цієї родини виявилося непросто. І можливо, ми б ніколи цього не зробили, якби не було зацікавлення життям окремих її представників. Спочатку у працівника Музею визвольних змагань Прикарпатського краю Петра Ганцюка ми розпитували про долю одного із провідних оунівців Станіславщини 30-тих років минулого століття Михайла Джерджа. А пізніше директор Івано-Франківської гімназії Ігор Дейчаківський звернувся до нас з проханням допомогти зібрати матеріал про директора Станіславської гімназії Данила Джерджа. Писати окремо про кожного не виходило, бо інформації було обмаль. А ось об’єднати розповідь про них в одній статті стало доречним. Адже досі про станіславських Джерджів окремої статті не писав ніхто.
Професор Станіславської гімназії Данило Джердж походив із с. Вози ... Читати далі »

Переглядів: 481 | Долучив: Dnister | Дата: 27.04.2017

У житті дуже часто буває, що діти йдуть дорогою своїх батьків. Вони стають політиками, підприємцями, вченими, військовими, через терни до зірок досягають нових вершин визнання. Ті, котрі вирішили присвятити своє життя боротьбі за кращу долю його народу, держави ризикують тим, що їхнє життя стає драматичним і трагічним. Дмитро Вітовський — один із них. Син лідера революції, що увійшла в історію під назвою Листопадовий зрив 1918-го, у неповні 30 років закінчив свій земний шлях. Він — із когорти революціонерів, які прекрасно усвідомлювали, що шлях звільнення кожної нації густо скроплений кров’ю, нашої — так само. Кров’ю чужою і своєю, ворожою і рідною.

... Читати далі »

Переглядів: 371 | Долучив: Dnister | Дата: 27.04.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024