П`ятниця, 26.04.2024, 00:19:27

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2017 » Квітень » 08

Недавно в музеї історії міста Болехова відбулася зустріч-спогад про людину чистої совісті, незвичайної долі і своєрідного таланту — Романа Скворія (Скварія). Заснуванню і розвитку музею він присвятив не один десяток літ сумлінної праці. Тут розквітнув його талант краєзнавця, публіциста, літератора і громадського діяча.

Володимир Рудий (таке справжнє прізвище Романа Скварія) народився й виріс у Куличкові — невеличкому селі на Сокальщині.

... Читати далі »

Переглядів: 654 | Долучив: Dnister | Дата: 08.04.2017

Його вважають національним героєм Польщі. І він дійсно для неї багато зробив: польський політичний і державний діяч, перший глава відродженої ІІ Речі Посполитої після Першої світової війни, ініціатор створення Польської Організації Військової, засновник польської армії, маршал Польщі. Серед поляків відомий також як Комендант. Повсюдно в сучасній Польщі стоять йому пам’ятники, зокрема і біля президентського помешкання на вулиці Бельведерській у Варшаві, як нагадування для кожного нового лідера уже ІІІ Речі Посполитої. Що ж його поєднує з нашим містом? А виявляється, він тут навіть неодноразово бував та активно діяв.

... Читати далі »

Переглядів: 402 | Долучив: Dnister | Дата: 08.04.2017

Сьогодні, 8 квітня, в Івано-Франківську відбулося відкриття Галицької Брами, яка стане входом у підземелля Івано-Франківська, поблизу Ратуші.

Знаходиться вона на нижньому поверсі ТЦ "Галерея-Н", передає Фіртка.

Назву брами не стали змінювати, оригінал Галицької Брами знаходився за 50 метрів від торгового центру “Галерея-Н”. Її фундаменти ... Читати далі »

Переглядів: 357 | Долучив: Dnister | Дата: 08.04.2017

Дубовий хрест у Верховині вже стояв на перехресті вулиць Франка та Жаб’євська в період ХІХ – початку ХХ століття, але у 1944 році його зруйнували.

Тепер місцеві майстри Ярослав Будзанович, Василь Соколюк, Василь Германюк працюють над створенням придорожньої фігури. Її встановлять на тому ж місці, де вона була 73 роки тому, повідомляє verchovyna.at.ua

... Читати далі »

Переглядів: 366 | Долучив: Dnister | Дата: 08.04.2017

В наші часи професія артистки вважається престижною, адже обіцяє високі заробітки й захоплення шанувальників. Однак на зламі ХІХ і ХХ ст. представниці тогочасного шоу-бізнесу знаходились на нижчих щаблях суспільства. Звісно, якщо не йшлося про знаменитих артисток театру чи опери.Зображення 1 / 2Використовуйте клавіші для перегляду

На початку ХХ ст. був дуже популярним порадник для чоловіків "Путівник закоханих, або Як здобути щастя у коханні й успіх у жінок". Ось що в ньому говорилося: "Чоловік, який себе поважає, ніколи не повинен закохуватися в жінку, чия профес ... Читати далі »

Переглядів: 372 | Долучив: Dnister | Дата: 08.04.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024