Четвер, 25.04.2024, 01:53:20

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Травень » 01
Середмістя Коломиї має свою історію, свою цінність. І коли кожен другий чиновник б'ється в груди, що місто має бути туристичним, то спершу потрібно привести його до ладу, аби запрошувати туристів, вважають ініціатори проекту.
Болючою у Коломиї, відзначає "Дзеркало Коломиї", що розпочало проект, є проблема із занепадом давніх дерев’яних з неймовірно красивою різьбою дверей у міських пам'ятках.
Вони є справжньою окрасою будівель у центральній частині міста, за умови, якщо їх відреставрувати і зберегти оригінальний вигляд, відзначають журналісти. Наразі більшість цих дверей ... Читати далі »
Переглядів: 345 | Долучив: Dnister | Дата: 01.05.2017

Її величність історія – дуже цікава жінка. Красива, вередлива і навіть вперта, особливо для тих, хто не хоче її добре вивчати, подібно як і в звичному для нас усіх житті. Чоловік, який не помічає своєї жінки, зрештою її втрачає. Незасвоєних уроків вона, як правило, не пробачає. Чомусь багато хто, подібно як у футболі чи спорті, думає, що знає її (історію) і добре на ній розуміється. Повірте на слово, що після закінчення істфаку чи навіть здобуття наукового ступеня іноді натикаєшся на цілі пробіли або ловиш себе на думці, що чогось не розумієш чи що тебе того не навчили або навіть не намагалися наблизити до розуміння суті доленосних процесів. Але це, звичайно, не завжди, є і хороші викладачі, які «в темі». Зрештою, є самоосвіта. Колись один професор нам сказав: «Хороший гуман ... Читати далі »

Переглядів: 420 | Долучив: Dnister | Дата: 01.05.2017

Один із першовідкривачів українського боксу Осип "Боксер" Хома прожив коротке, яскраве і багате на пригоди життя.

У 15-річному віці втік з дому у Станіславові (Івано-Франківську) та вирушив до Польщі, опинився у портовому місті Гдиня. Високого зросту хлопчина розвинув там свої навички, здобуті у дворових боях. Став членом збірної Польщі з боксу і навіть переміг Олімпійського чемпіона 1936 року в Берліні, німця Герберта Рунге – до сьогодні єдиного німецького надважковаговика, який перемагав на Олімпійських іграх, пише gazeta.ua.

... Читати далі »

Переглядів: 322 | Долучив: Dnister | Дата: 01.05.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024