Четвер, 28.03.2024, 23:06:54

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Січень » 26

Як видається, в Калуші, створюючи музей дзвонарства й реалізуючи цей задум з нагоди 210-річчя започаткування в місті дзвоноливарства, активно намагаються позбутися своєї багатолітньої некомфортної візитівки міста хіміків і відновити давній статус столиці дзвоноливарства на Прикарпатті.

Віктор Павлів біля експозиції дзвонів у Краєзнавчому музеї Калущини Музейно-виставкового центру Калуської міської ради.

У «Калуші туристичному» – путівникові міської ради, виданому управлінням економіки, – є стисла інформація і про давню дзвоноливарню Фельчинських: «З 1808 р. у Калуші починає ... Читати далі »

Переглядів: 163 | Долучив: Dnister | Дата: 26.01.2021

Мовчазні свідки історії міста. Торік в Івано-Франківську відреставрували більше десятка дверей у старих кам’яницях.

Одні з найяскравіших – у будинку на вулиці Грюнвальдській, 15, йдеться у сюжеті Канал 402, пише Репортер.

Реставраційні роботи проводять у межах міської програми охорони культурної спадщини. Вона передбачає відновлення окремих елементів будинків коштом бюджету. По деяких об’єктах до порятунку старовинних дверей долучилися і мешканці.

... Читати далі »

Переглядів: 144 | Долучив: Dnister | Дата: 26.01.2021

На 82-му році життя помер професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ярослав Юрійович Заборовський (8 серпня 1939 - 26 січня 2021). Про це повідомили у Центрі медієвістичних студій.

«Непересічна Людина, грунтовний спеціаліст з історії стародавнього Рима та історії християнської Церкви в античні часи і середньовіччя, завідувач кафедри історії Стародавнього світу і Середніх віків (1992-1999) історичного факультету Прикарпатського університету імені Василя Стефаника (Івано-Франківськ), котра стала базою для підготовки чималої кількості фахових істориків, а згодом підставою постання 2015 р. Центру медієвістичних студій. Сьогодні світ покинула справжня Легенда старого Істфаку... Висловлюємо щирі співчуття ... Читати далі »

Переглядів: 146 | Долучив: Dnister | Дата: 26.01.2021

В івано-франківському видавництві «Ярина» побачила світ книжка доцента кафедри українознавства і філософії Івано-Франківського національного медичного університету Ігоря ЛЮБЧИКА «Лемківські долі: трагізм і пам’ять поколінь». Рецензентами цієї наукової монографії стали доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри суспільних наук та українознавства Чернівецького державного медичного університету Антоній Мойсей і доктор історичних наук, професор кафедри документознавства та інформаційної діяльності Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Олег Малярчук.

Це ґрунтовне наукове дослідження історичної долі найзахіднішої гілки українського народу в XX столітті, здійснене ... Читати далі »

Переглядів: 146 | Долучив: Dnister | Дата: 26.01.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024