П`ятниця, 29.03.2024, 17:59:54

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Архів новин
Головна » 2021 » Лютий » 28

Кухонний ніж, щітка для макіяжу, тазик з водою й розчином лимонної кислоти та дуже багато терпіння.

У підвалі Івано-Франківського музею визвольних змагань імені Степана Бандери розгорнули невелику лабораторію і реставрують документи УПА, які пролежали в землі понад 70 років,  пише Репортер.

У підвалі паперам добре

Вже понад місяць таку делікатну роботу проводить наукова співробітниця музею Анна Чорній. Зустрічає «Репортер» у музе ... Читати далі »

Переглядів: 154 | Долучив: Dnister | Дата: 28.02.2021

У 1930-х роках у Станиславові відкрилася майстерня столяра Станіслава Павликовського, яку преса називала «прогресивною і модерновою» – пише “Західний кур’єр”.
Вона знаходилася на вул. Собєського, 78-Б (тепер вул. Січових Стрільців) і виготовляла вироби, які в тогочасній Польщі могли запропонувати лише небагато виробників. Павликовський та його працівники виготовляли спортивні човни, каяки, вітрильники, а також човни, пристосовані для встановлення на них мотора.
На думку журналістів, майстер представляв цілком нову галузь у столярстві. Крім того, в асортименті майстерні були й інші вироби – креслярські столи, дерев’яні футляри та обшивка для радіоприймачів і фотоапаратів. Значним попитом користувалися меблі «від Павликовського», які регулярно демонструвалися на меблевих виставках, організованих с ... Читати далі »

Переглядів: 175 | Долучив: Dnister | Дата: 28.02.2021

Старовинні статуетки та предмети посуду цінуються особливо високо, адже не так багато їх дійшло до наших днів у доброму стані. І хоч на галицьких теренах було небагато виробників цих тендітних шедеврів, їхня продукція продавалася далеко за межами краю і відома донині. Загалом у крамницях старого Станиславова можна було придбати вироби не лише галицьких, а й чеських, французьких і навіть японських фабрик – пише “Західний кур’єр”.

Витончені сувеніри з минулого
На зламі ХІХ і ХХ століть Австро-Угорщина, до якої тоді належав Станиславів, була однією з держав-лідерів на світовому ринку порцелянової та скляної продукції. В 1908 році провідні виробники порцеляни об’єдналися в картель і висунули гуртовим ... Читати далі »

Переглядів: 168 | Долучив: Dnister | Дата: 28.02.2021

У серпні 1934 року в станиславівському суді розглядалася справа Францішка Беднарека, начальника тюрми, розпочата за ініціативою Войцеха Каньовського, який перебував у місцевому карному закладі роком раніше – пише “Західний кур’єр”.

Протягом восьми місяців свого ув’язнення Каньовський буквально засипав різні владні інституції своїми листами. Усього він написав аж 56 листів, які тюремне керівництво скеровувало до відповідних інстанцій.

Цей неспокійний в’язень ще й поводився агресивно, відмовлявся слухатися тюремних стражників, порушував спокій, скандалив і навіть би ... Читати далі »

Переглядів: 149 | Долучив: Dnister | Дата: 28.02.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024