П`ятниця, 19.04.2024, 00:53:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Березень » 09

Монастир «Пресвятого Серця Ісусового» сестер чину Святого Василія Великого (ЧСВВ)провінції Пресвятої Тройці Української греко-католицької церкви, що у Войнилові, має цікаву історію. Початки обителі припадають на 1927 рік, коли вдова регента Семена Дацка із села Пилипівка записала свій маєток на монастир і сама вступила до нього.

Войнилівський декан о. Людомир Костянтин Зарицький звернувся із цим питанням до митрополита Андрея Шептицького й отримав дозвіл на заснування обителі. Настоятелькою була призначена с. Йосифа Качор, яка відбула новіціят і склала перші монаші обіти в Яворові, інформують "Вікна".

... Читати далі »

Переглядів: 160 | Долучив: Dnister | Дата: 09.03.2021

Фактично, калуський вокзал сьогодні — це два вокзали: залізничний та автобусна станція.

Залізничний — колишній головний вокзал міста, де, якщо вірити інтернету, такої станції не існує, хоч залишок типового тріумвірату кафе "Зустріч" і ресторану "Привокзальний" ще можна відшукати. І автовокзал — в старому, ще совєцких часів трохи "підправленому" "акваріумі", де скромні вияви мандрівного життя все ж є, і звідки тихо і без помпи калушани від’їжджають в неблизькі краї з закордонним паспортом в руках, йдеться в черговій віртуальній екскурсії від Facebook-сторінки Old Kalush.

... Читати далі »

Переглядів: 138 | Долучив: Dnister | Дата: 09.03.2021

У Тисмениці представлять документальну фотовиставку на шевченківську тематику: "Кобзарю, знов до тебе я приходжу…". Це репортажі з відкриття пам'ятників Кобзареві, а також світлини з віча, Шевченківських читань та візиту Українського жіночого конгресу.

Про це розповів прикарпатський фотохудожник Ростислав Кондрат, інформує Фіртка з посиланням на Суспільне Карпати.

Одна із фотосвітлин про те, як в Тисмениці 18-го жовтня 1992-го року відкрили пам'ятник Тарасу Шевченку. Можна побачити, коли й де з'являлися пам'ятники Кобзаря у селах новоствореної об& ... Читати далі »

Переглядів: 156 | Долучив: Dnister | Дата: 09.03.2021

У Коломиї взялися за добудову Національного музею мистецтв Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського. Проєкт добудови був створений ще в 1893 році. 

Проте, понад 100 років до нього ніхто не дивився, передає Фіртка.

Фонди закладу переповнені, місця у виставкових залах не вистачає. Тож обласна рада виділила на розробку проєктно-кошторисної документації понад пів мільйона гривень.

Національний музей мистецтва Гуцульщини та Покуття – це гордість міста ... Читати далі »

Переглядів: 133 | Долучив: Dnister | Дата: 09.03.2021

Символічно, що на прапорі Калущини жовто-блакитні барви поєднуються з червоно-чорними, які ще називають бандерівськими, адже історія чи не кожного із сіл цих теренів виразно позначена карбами національно-визвольного спротиву зайдам-«визволителям». Щоліта – у липні – громада Кадобни, яка належить до Брошнів-Осадської селищної ради ТГ, відзначає одну з найгіркіших дат своєї історії – насильне виселення кадобнян, які допомагали боївкам УПА, у південні області УРСР. 2021-го минає 70 років від часу виселення жителів села з дідівських теренів.

На Прикарпатті сталінські посіпаки з допомогою місцевих прихвоснів-перешиванців активно боролися не лише з окремими численними «пособниками» повстанців, а й з ці ... Читати далі »

Переглядів: 140 | Долучив: Dnister | Дата: 09.03.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024