Четвер, 18.04.2024, 04:43:02

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Березень » 14

Місто, яке б розповідало історію кожному своєму куточку. У Калуші зробили перший крок щодо спорудження ще декількох пам'ятних споруд.

За словами міського голови Андрія Найди, в місті давно назріла проблема вшанування видатних постатей, діяльність яких стосується Калуша або ж які самі є калушанами, інформують "Вікна".

Гнат Рожанський — священник, громадський діяч, який започаткував Просвіту на Калушині. Був ініціатором видання творів Тараса Шевченка на Галичині, духівник парафії у Хотіні. Тож виникла ідея спорудити пам'ятник Гнату Рожанському на подвір'ї церкви святог ... Читати далі »

Переглядів: 166 | Долучив: Dnister | Дата: 14.03.2021

Якось мені до рук потрапила кримінальна справа про діяльність деяких членів українського підпілля на Калущині у 40-х роках ХХ ст. Після того, як інформація була оприлюднена на одному з публічних виступів, що транслювався онлайн, зателефонувала Любомира Мирославівна Боднар із Коломиї. Вона висловила припущення, що на одній із продемонстрованих під час виступу світлин був її дід — Вошка Михайло Миколайович із села Студінка.

Коли  інформація підтвердилася, жінка поділилася спогадами, які вважаю за необхідне оприлюднити, адже історія має здатність повторюватись. Аналогій з нинішнім часом теж багато, бо ж сьогодні, знов і вкотре, на світовій мапі розігрується доля нашої держави, за свободу та незалежність гинуть прості наші хлопці. ... Читати далі »

Переглядів: 157 | Долучив: Dnister | Дата: 14.03.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024