Субота, 20.04.2024, 15:34:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Березень » 16

У Івано - Франківську на реставрацію архітектурних пам'яток виділили 2,5 мільйони гривень.

Про це сьогодні повідомили на засіданні виконавчого комітету, інформує Фіртка.

Зокрема, відреставрували будинок з химерами на вулиці Шевченка, 44.

"Це складний будинок з різними елементами. Відреставровано фасад, балкони та встановили двері. Дах не робили, бо кошти передбачаються на фасад.", - повідомили на засіданні.

... Читати далі »

Переглядів: 149 | Долучив: Dnister | Дата: 16.03.2021

Україна пам’ятає дружні рукостискання 2015 року двох сивих ветеранів – УПА і Червоної Армії – світлина з їхніми портретами облетіла світ. Та мало хто знає, що сьогодні один із них – 94-річний ветеран ОУН-УПА Степан ПЕТРАШ (повстанське псевдо «Данилко»), родом із Залукви, – живе в Калуші на останньому поверсі п’ятиповерхівки без ліфта, бере активну участь у громадському житті міста, з радістю спілкується з молоддю, пише чергову книгу спогадів, передплачує не менше п’яти періодичних центральних і місцевих видань, серед яких обов’язково – й «Галичину», а за потреби піти на міський ринок за продуктами самотужки гінко долає то вниз, то вгору тих кількадесят сходинок...

... Читати далі »

Переглядів: 179 | Долучив: Dnister | Дата: 16.03.2021

Так склалося, що якраз у Міжнародний день письменників прикарпатські літератори і краєзнавці також вшанували в Богородчанах 210-річний ювілей українського поета-романтика, громадського діяча, священника о. Антіна Могильницького. Зокрема поклали квіти до його погруддя (автор – скульптор Василь Вільшук), відкритого два роки тому з ініціативи письменника, краєзнавця і просвітянина Василя Бабія.

А перед тим він разом з парохом місцевого греко-католицького храму Іоана Богослова о. Іваном Мачкодерою в Музеї історії церкви ім. Г. Хомишина вручили відзнаки цьогорічному лауреатові обласної літературної премії ім. А. Могильницького – голові ОО Національної спілки краєзнавців України, директорові Обласного державного центру туризму ... Читати далі »

Переглядів: 182 | Долучив: Dnister | Дата: 16.03.2021

9 квітня 2015 р. було прийнято Закон України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті». Він визнає учасників боротьби за незалежність України у XX столітті головними суб’єктами боротьби за відновлення державності; також, закон надає їм право на соціальні гарантії, пільги або інші виплати. Сам порядок надання статусу учасника бойових дій особам, яких визнано борцями за незалежність затверджено постановою Кабінету Міністрів України 10 липня 2019 р. за №604.

Процедура отримання статусу дещо тривала в часі і передбачає співдію та отримання необхідних довідок та рішень від територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, Служби безпеки України, Міністерства о ... Читати далі »

Переглядів: 196 | Долучив: Dnister | Дата: 16.03.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024