Вівторок, 23.04.2024, 19:32:45

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Березень » 23

Працювати над історією поховань вояків Першої світової війни калуський краєзнавець Василь Фіцак розпочав ще в 2016 році.

Як повідомляли "Вікна", краєзнавцю вдалося встановити 725 осіб, які були представниками різних армій. Зараз дослідження систематизовані та оцифровані. А вже незабаром буде презентований укладений фотокаталог.

Серед полеглих є австрійські, українські, польські, російські вояки. Поховані і 115 людей цивільного населення Калуша, з яких тільки троє ідентифіковані: двоє представників сім'ї Рубчаків та Іваницька, розповідає Василь Фіцак.

... Читати далі »

Переглядів: 142 | Долучив: Dnister | Дата: 23.03.2021

У Калуші випустили четверту ексклюзивну листівку.

Ілюстрацією для нової листівки стала репродукція картини калуського художника Мирослава Гаталевича «Ливарня дзвонів братів Фельчинських. Калуш, 1934 рік», інформує Фіртка з посиланням на КалушФМ.

Як повідомив у мережі Фейсбук калуський краєзнавець Василь Фіцак, листівка надрукована в рамках програми туристичного розвитку Калуша за фінансової підтримки Калуської міської ради. Наклад становить 1000 примірників.

... Читати далі »

Переглядів: 174 | Долучив: Dnister | Дата: 23.03.2021

Інколи складається враження, що у Станиславові передчували наближення Другої світової війни та знищення польської держави. Майже підсвідомо поляки намагалися підвести підсумки свого двадцятирічного панування. Дивіться самі – у 1939 році проводиться останній перепис населення Станиславова.

Краєзнавець Юзеф Зелінський публікує бібліографічний довідник джерел і статей з історії міста: від XVII століття до 1939 року включно. Тоді ж виходить серія станиславівських поштівок, де головну увагу присвятили об’єктам, зведеним саме у міжвоєнний період. Отож, що залишили нам поляки, пише Репортер.

... Читати далі »

Переглядів: 162 | Долучив: Dnister | Дата: 23.03.2021

Побачивши заголовок до цієї статті, хтось, імовірно, подумає: чом це, мовляв, знову «Галичина» пише про Романа ФАБРИКУ – вже вдруге за останній місяць? Але, як кажуть, кому дуже свербить стати частим героєм журналістських матеріалів, той спочатку нехай стане Почесним громадянином міста Івано-Франківська. А з-поміж нині сущих акул пера тільки заслужений журналіст України Роман Фабрика наразі заслужив такої великої чести.

Після того, як Музей родинних професій Романа Фабрики, заснований в Івано-Франківську 15 років тому, увійшов до чільної п’ятірки не скучних музеїв України, я намагався зрозуміти, чому. Бо не лише загалом в Україні, а й зокрема на Прикарпатті є чимало, на мій погляд, не прісних музеїв. Але ... Читати далі »

Переглядів: 184 | Долучив: Dnister | Дата: 23.03.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024