П`ятниця, 19.04.2024, 17:36:47

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2021 » Квітень » 01

В Хотіні, що поблизу Калуша, на одному з дворів стоїть старий хрест, який встановила матір в пам'ять про загиблих її синів в Першій світовій.

Про це на Facebook-сторінці написав Василь Фіцак, пише Фіртка.

"Пам'ятки Великої війни в Калуші. В Хотіні на одному з дворів звернув увагу на старий хрест. Встановлений він матір'ю Палагією Драган в пам'ять загиблих її синів Симеона і Павла в боях Великої війни. Вразило, що вони загинули обоє в один день 17 лютого тільки різницею в один рік", — йдеться в дописі.

< ... Читати далі »

Переглядів: 143 | Долучив: Dnister | Дата: 01.04.2021

Десятки небайдужих містян зібралися під стінами готелю “Дністер” у центрі Івано-Франківська на мирну акцію протесту «Візуальний виклик».

Людей обурює, що реставратори не тільки змінили зовнішній вигляд пам’ятки архітектури, але й зазіхнули на громадський простір біля готелю.

Нагадаємо, у готелі “Дністер”, який є пам’яткою архітектури місцевого значення, вже п’ятий рік триває реставрація. Втім, досі ніхто не бачив проєкту, згідно з яким виконуються роботи.

... Читати далі »

Переглядів: 135 | Долучив: Dnister | Дата: 01.04.2021

Пропонуємо однойменну виставку творчого набутку прикарпатського краєзнавця, члена обласної організації Національної спілки письменників України та обласної організації Національної спілки журналістів України Михайла Буджака , яка розгорнута з нагоди його 60-літнього ювілею у відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Уродженець с. Кулачківці на Снятинщині, він навчався на факультеті журналістики Львівського університету ім. Франка. Працював кореспондентом, завідувачем відділу, старшим редактором газет «Злагода» (м. Тлумач), «Агро» (с. Підгайчики), «Рідна Земля» (Івано-Франківськ), прес-секретарем обласного управління лісового господарства ... Читати далі »

Переглядів: 161 | Долучив: Dnister | Дата: 01.04.2021

У центрі Івано-Франківська триває реконструкція пам’ятки архітектури колишнього готелю «Дністер».

Нагадаємо, нещодавно містяни забили на сполох через намагання власника готелю засклити міжколонний прохід біля готелю та облаштувати приватну парковку.

Сьогодні, 1 квітня, втретє на об’єкт прийшла комісія Івано-Франківської міської ради, яка має ознайомитися з документами на реставрацію та визначити чи немає порушень у проєкті.

Перші два рази комісію ... Читати далі »

Переглядів: 173 | Долучив: Dnister | Дата: 01.04.2021

В Івано-Франківську розгорівся скандал довкола будівельних робіт, які ведуться на історичній пам’ятці у центрі міста – в колишньому готелі «Дністер». За п’ять років над спорудою виросли два додаткові поверхи та вежа з годинником. Зараз взялися до бічних колонад – спроба засклити громадський простір та облаштувати приватну парковку біля будівлі викликала чергову хвилю обурення містян.

Знаковий будинок

Готель «Дністер» розташований за адресою вул. Січових Стрільців,12 та вул. Шевченка, 1. Зведена будівля за проєктом архітектора Ф. Януша. Відкрили її у травні ... Читати далі »

Переглядів: 139 | Долучив: Dnister | Дата: 01.04.2021

Мабуть, для більшості жителів Галича та його відвідувачів було б загадкою - яка саме споруда є першим пам’ятником міста? Пам’ятником саме в тому розумінні, що він одразу був споруджений для вшанування певних осіб та подій, а не став ним з плином часом і в результаті надання йому цього статусу.
Цього року виповниться 163 роки, коли його було встановлено; вісім поколінь галичан з’явилися на світ з часу його спорудження. Цікаво, що найдавніший збережений пам’ятник Івано-Франківська є молодшим від галицького на 40 років (пам’ятник Адаму Міцкевичу, первинно встановлений у 1898 р., відновлений в 1930 р.); Коломиї на 19 років (пам'ятник на місці трону Казимира IV Ягайлончика, 1877 р.).
Галичани мають всі підстави для гордості за своє місто.
Цей пам’ятник – це пам'ятна колона, відкрита в жовтні 1858 р. на честь ... Читати далі »

Переглядів: 147 | Долучив: Dnister | Дата: 01.04.2021

Юліан Чаплінський – відомий архітектор і урбаніст, у 2015–2019 роках працював головним архітектором Львова. Чаплінський також автор популярного відеоблогу, в якому розповідає про урбаністику й архітектуру, інспектуючи українські міста.

КУРС у програмі #Йоd говорив з Чаплінським про те, що так і не так з Івано-Франківськом і як зробити наше місто зручнішим для життя.


#Йоd з Юліаном Чаплінським. Модератор – Олег Гнатів

– В ... Читати далі »

Переглядів: 133 | Долучив: Dnister | Дата: 01.04.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024