Четвер, 28.03.2024, 23:32:26

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2021 » Квітень » 06

Долі людей є різними, а тому цікавими. Простежуючи боротьбу українських вояків, знаходимо чимало незвичних перипетій у їхніх біографіях. Не завжди і сама людина хоче бути до них причетною. Вона просто опиняється в такій ситуації, яка карколомно  змінює її долю. Так було і з нашим героєм, уродженцем с. Крилос Володимиром Федорняком.

Він народився  28 липня 1926 року у родині Семена Федорняка, звичайного крилоського ґазди, та його дружини Софії. Крім Володимира у сім’ї виховувалися старший брат Йосиф і молодша сестра Марія. Коли син підріс, батько віддав його на навчання у Станиславів, у спеціальну торговельну школу. Тут у 1943 році В.Федорняк став членом ОУН. Брав активну участь у підпільній боротьбі. Під час переходу чере ... Читати далі »

Переглядів: 278 | Долучив: Dnister | Дата: 06.04.2021

Доки сотні іванофранківців вимагають зберегти історичну колонаду готелю «Дністер» на вулиця Шевченка, скандальний готельєр-забудовник Мирослав Бойко зашив колони склопакетами.

Фото опублікував у мережі франківський підприємець Ростислав Шпук.

“Ось. Зробив дещо за державну комісію: сфотографував таємничу склопакетизовану колонаду Дністра. Здається, з пам’яткою, що охороняється законом, повелись, як з балконом хрущовки. Австрійської плитки в проході більше нема. Містові оголосили війну. Пора відповісти загальною мобілізацією”, – написав Шпук у фейсбуці. ... Читати далі »

Переглядів: 169 | Долучив: Dnister | Дата: 06.04.2021

У селі Чесники, що га Рогатинщині, віднайшли братське поховання євреїв. Але поки що немає ані точної кількості, ані прізвищ похованих.

Про цю знахідку у мережі повідомила Роксолана Росоловська, пише “Західний кур’єр”.

“В 1935 році в нашому селі проживало 35 євреїв. Відомо, що сім’ї найбагатших євреїв з Чесник – Картена та Семена Аксельрода були розстріляні в рогатинському гето. Врятувався лише син Аксельрода, Борис Арсен, завдяки нашому односельцю Богдану Гривнаку, якому посмертно надали звання праведник народів світу. Також в Чесниках проживали сім&rsqu ... Читати далі »

Переглядів: 156 | Долучив: Dnister | Дата: 06.04.2021

На Прикарпатті стартували роботи зі створення історико-краєзнавчого музею Ямницької громади, що на Прикарпатті. Почали з підготовки проєкту "Музей – скарбниця громади", який отримав перемогу на конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад.

Про це Суспільному Карпати розповіла начальниця відділу проєктів та програм місцевого самоврядування Ямницької сільської ради Мар’яна Підгаєцька, передає Фіртка.

"Загальна вартість проєкту становила 156 тисяч гривень. До цієї суми входить 80 % коштів гранту і 20 % співфінансування з місцевого бюджету. Але, реалізову ... Читати далі »

Переглядів: 157 | Долучив: Dnister | Дата: 06.04.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024