Четвер, 25.04.2024, 07:41:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2021 » Квітень » 12

Львів славиться своїми музеям, яких налічує не один десяток. Одним із найцікавіших є Музей-Арсенал, розташований у будівлі колишньої зброярні XVI століття, що має найкращу в Україні колекцію холодної зброї.

У Станиславові теж був свій арсенал, який за розмірами не дуже поступався львівському, мав цікаву історію і міг би стати окрасою міста. На жаль, не став, пише Репортер.

Тут відливали гармати

У XVII столітті, одразу після ­заснування Станиславова, його пр ... Читати далі »

Переглядів: 149 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2021

Створена 25 березня міським головою Русланом Марцінківим Івано-Франківська комісія  зробила свої висновки щодо підставності здійснення робіт із скління підколонного простору будівлі колишнього готелю «Дністер» за адресою вулиця Січових Стрільців, 12 в місті Івано-Франківську.

Голова комісії, директор Департаменту містобудування та архітектури Орест Кошик повідомив, що в складеному комісією акті йдеться про таке:

  • Було зафіксовано заскління підколонного простору вказаного об’єкту. Власником будівлі було представлено для ознайомлення лише частину робочого проєкту, а саме аркуш ... Читати далі »
Переглядів: 161 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2021

Представник ГО “Кам’яниця Австрія”, художник Андрій Єфіменко на сесії міської ради підняв питання реконструкції готелю Дністер.

За словами франківця, зараз не стоїть питання розскління колонади, а стоїть питання повернення історичного вигляду кам’яниці у центрі міста.

«Йдеться загалом про статус СС3 – повернення пам’ятці більш-менш оригінального вигляду. Нехай він туди напхає нанотехнологій – ми не проти. Але ми хочемо, щоб ззовні ця пам’ятка була іншою. Щоб приїхав, скажімо, канадієць і не питав, чому там три різні вікна»,- говорить Андій ... Читати далі »

Переглядів: 137 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2021

Прикарпатський краєзнавець Василь Фіцак презентував книгу "Реєстр поховань вояків Великої війни у Калуші (1914 – 1918)". У ній вміщено інформацію про загиблих воїнів, які поховані на військовому кладовищі у Калуші, пише Суспільне Карпати.

На 140 сторінках книги описана історія понад 600 калушан, які воювали в період Першої світової війни. Також дослідники опублікували унікальні світлини та реєстр поховань. Василь Фіцак розповідає, що ідея "Реєстру поховань вояків Великої війни у Калуші" виникла п'ять років тому. Саме тоді він почав досліджувати історію поховань у місті, власноруч відчищав кожен хрест на місцевому цвинтарі, щоб прочитати напис на ньому.

... Читати далі »

Переглядів: 156 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2021

Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації розпочинає реалізацію двох промоційних проєктів, покликаних популяризувати туристичний потенціал області і збільшити туристичні потоки внутрішніх туристів.

Перший проєкт називається «Не вдома: мандруй незвіданим Прикарпаттям».

Це проєкт про «досвідні» подорожі. Досвідні мандри, також відомі як подорожі занурення, — це вид туризму, при якому туристи зосереджуються на переживанні країни, міста чи конкретного місця, активно та змістовно взаємодіючи з його історією, людьми, к ... Читати далі »

Переглядів: 143 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2021

В Івано-Франківська міська влада планує просити Міністерство культури та інформаційної політики України про включення Міжнародного різдвяного фестивалю “Коляда на Майзлях” до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

Про це повідомила заступниця міського голови Вікторія Дротянко.

Фестиваль започаткували у 2010 році при монастирі Христа Царя отця Василіян Української Греко-Католицької церкви та проводять щорічно під час різдвяних свят.

... Читати далі »

Переглядів: 153 | Долучив: Dnister | Дата: 12.04.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024