Середа, 24.04.2024, 07:54:50

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2021 » Квітень » 13

Під тиском громадськості, яка вимагала від власників історичної пам’ятки готелю “Дністер” дотримуватися вимог законодавства про охорону історичної спадщини, власники готелю пообіцяли демонтувати склопакети на колонаді й звільнити доступ до підколонного простору, який завжди був публічним.

Про це йдеться в заяві власниці готелю Надії Лєвшакової, дружини підприємця Мирослава Бойка.

“Враховуючи багаточисленні звернення громадян, які вболівають за збереження історичної спадщини та реальними справами роблять корить для міста, нами прийнято рішення, що підколонний простір ... Читати далі »

Переглядів: 147 | Долучив: Dnister | Дата: 13.04.2021

Нещодавно, франківець Сергій Дубей разом з командою розробив онлайн-гіда “Станіслава”, який проводитиме екскурсію містом.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

“Потужна робота та цікавий і потрібний місту сервіс. Тепер туристи їхатимуть до Франківська і точно знатимуть чим тут зайнятись. Та й містянам буде корисно дізнатись більше про Франківськ”, – зазначив мер.

Гід “живе” у телеграмі та п ... Читати далі »

Переглядів: 151 | Долучив: Dnister | Дата: 13.04.2021

На початку цього року Калуська, Долинська та Новицька територіальні громади об’єдналися для спільної подачі грантової заявки на участь в конкурсному відборі від Українського культурного фонду за ЛОТ 1.Культура.Туризм.Регіони загальним бюджетом 1 млн 030 тис. гривень.

Для написання гранту головні спеціалісти загального відділу виконавчого комітету Калуської міської ради Мар’яна Думенко та відділу з питань інвестицій та міжнародної діяльності управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Віктор Павлів здійснили ряд виїзних робочих зустрічей до Долинської територіальної громади щодо детального обговорення умов конкурсу, змісту аплікаційної заявки та складання кошторису, повідомляє  Калуська міська ... Читати далі »

Переглядів: 135 | Долучив: Dnister | Дата: 13.04.2021

Калуський краєзнавець, директор КП «Ритуальна служба» Олександр Коваль розпочав досліджувати військові поховання на старому кладовищі.

Каже, що ідею подав його товариш, краєзнавець Андрій Шутяк, який досліджує період Першої світової війни та знаходить у австрійських архівах інформацію про загиблих і похованих у Калуші. Упорядкуванням старого кладовища Олександр Коваль займається вже кілька років. А цими вихідними разом зі своїм другом Олегом Бутусіним розпочав ідентифікувати надписи на хрестах.

У коментарі «Вікнам» краєзнавець зазначив, що робота ... Читати далі »

Переглядів: 142 | Долучив: Dnister | Дата: 13.04.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024