Субота, 20.04.2024, 00:53:42

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Липень » 02

У старому Станиславові дуже популярним  був  спортивний  клуб «Ревера». Він відкрився у 1908 році й мав у своєму складі футбольну команду.

На жаль, в історії клубу були випадки, коли на його репутацію кидали тінь. У червні 1930 року розглядалася судова справа проти Зигмунта Боденштайна, керівника футбольної секції львівського спортивного клубу «Гасмонея». Позивачем був Владислав Татара, член правління станиславівського клубу «Ревера».

А почалося все з того, що львів’яни запланували на 29 вересня 1929 року матч-реванш із футболістами «Ревери&r ... Читати далі »

Переглядів: 145 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2021

У Городенці силами громади відновлять Вірменський костел XVII ст.
Про це повідомляють на сторінці Городенківської міської ради.
Як зазначається, вже розпочали виготовлення охоронної облікової документації на пам’ятку архітектури — Вірменський костел у Городенці. Крім того, провели заміри, фотографування та обстеження пам’ятки архітектури.
До роботи над відновленням костелу залучена і кафедра реставрації Львівської політехніки, яку очолює Заслужений архітектор України, доктор технічних наук, професор Микола Бевз.
"Маємо тверде переконання, що з часом костел стане окрасою Городенки і релігійно-туристичним, привабливим місцем для гостей громади та Прикарпаття !)" - йдеться у повідомленні.

Переглядів: 134 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2021

У Франківську мешканці будинку на вулиці Січових Стрільців, 7 реставрують три балкони за власні гроші. Як розповів Суспільному Карпати начальник відділу з питань охорони культурної спадщини Володимир Ідак, будинок є пам’яткою архітектури, однак грошей у міському бюджеті на його реставрацію немає.

Олександра Казимирова живе у будинку на вулиці Січових Стрільців з 1983 року. Каже, коли тут оселилася, балкон, який належить до її квартири, був аварійний.

Жінка розповідає, зверталася до міської ради з проханням про реставрацію, однак відповіді не було.

... Читати далі »

Переглядів: 132 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2021

У неділю, 4 липня, містян та гостей запрошують на екскурсію “Вечірні вогні Івано-Франківська”. Екскурсію проведе Людмила Жирак.

“Магія вечірнього міста зачаровує… Тихо, спокійно, немає шуму і суєти, як удень, а вечірні вогні створюють особливу атмосферу затишку і тепла… Запрошую насолодитись красою вечірнього міста, зазирнути в найпотаємніші сторінки його історії, пізнати його минуле, легенди та перекази старого Станиславова…

Екскурсія «Вечірні вогні Івано-Франківська» – це екскурсія для душі, екскурсія-натхнення пізнавати щось нове для тих, хто жи ... Читати далі »

Переглядів: 121 | Долучив: Dnister | Дата: 02.07.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024