Четвер, 18.04.2024, 19:46:25

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Липень » 03

У Калуші біля церкви Святого Архистратига Михаїла встановлять горельєф митрополиту Андрею Шептицькому. Ідея належить директору КП «Ритуальна служба» Олександру Ковалю, калушанину Йосифу Кшисяку та скульптору Ігору Семаку. Наразі вже почалася робота над скульптурою. Незабаром планують створити благодійний фонд і розпочати збір коштів, щоб завершити створення горельєфу.

У коментарі «Вікнам» Олександр Коваль розповів, що постаттю Андрея Шептицького зацікавився давно. Адже часто їздив до Осмолоди, яка відома резиденцією відомого українського митрополита. Захопившись цією особистістю почав дізнаватися історію його життя, колекціонувати фотографії. З часом виникло бажання віддячити Андрею Шептицькому за й ... Читати далі »

Переглядів: 133 | Долучив: Dnister | Дата: 03.07.2021

На початку ХХ століття мешканцям Станиславова, які несподівано захворіли вночі, можна було лише поспівчувати. «Швидкої допомоги» в місті тоді ще не було, тому доводилося або піднімати з ліжка найближчого аптекаря, або ж сподіватися на сумлінність свого лікаря, який зовсім не був зобов’язаний лікувати пацієнтів уночі.

Про необхідність запровадити «нічну лікарську службу» в місті почали говорити ще в 1903 році, а в квітні 1907 року газета «Кур’єр Станиславівський» опублікувала детальний опис, як ця служба мала працювати: «Таку службу можна відкрити в міському санітарному бюро, якщо поставити там ліжко.

... Читати далі »

Переглядів: 149 | Долучив: Dnister | Дата: 03.07.2021

Літературний музей Прикарпаття зустрів своє 35-річчя. Далеко не в кожному з обласних центрів України є музеї такого експозиційно-освітнього і наукового профілю, пов’язаного з вивченням і візуальним показом літературного процесу в регіоні як у минулі, так і в наші часи. Із завідувачем цієї установи Володимиром СМИРНОВИМ розмовляємо про її історію і сьогодення, зміст і мету повсякденної роботи музейників.

– Володимире В’ячеславовичу, читачам «Галичини» буде цікаво почути, як усе починалося, з уст того, хто стояв біля початків Літературного музею Прикарпаття.

... Читати далі »

Переглядів: 128 | Долучив: Dnister | Дата: 03.07.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024