Субота, 20.04.2024, 06:07:49

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Липень » 05

Наприкінці червня та на початку липня у с. Стратині Рогатинської МТГ працювала наукова експедиція «Місто-фортеця Стратин - 2021».

Дослідження організовані кафедрою архітектури і містобудування Інституту архітектури, будівництва і енергетики ІФНТУНГ (керівник експедиції кандидат історичних наук, доцент Зеновій Федунків). Фінансування експедиції взяв на себе колишній учень стратинської школи, житель м. Чікаго (США) Ігор Чиж.

«У ході досліджень проведено ідентифікацію й фотофіксацію укріплень міської фортеці, встановлено стан їх збереженості. А під час картографічного аналізу, натурного об ... Читати далі »

Переглядів: 229 | Долучив: Dnister | Дата: 05.07.2021

Вібрує телефон у кишені. «Старічок, що робиш після роботи?». Та, власне, нічого такого не роблю. «Може, зустрінемося? Я маю тобі стільки сказати!»… Зустрілися, пішли на польський цвинтар. Пили якусь боклажку вина в паперовій упаковці. Сиділи на грубезній цементній лавці меморіалу загиблим польським звитяжцям. Згадали про убитих за «ойчизну» жовтодзьобих «соколят», про стрільців УГА, померлих від тифу і ран у коломийських шпиталях, що поховані поряд. Променад центральною алеєю кладовища. Карбовані імена іменитих коломийських поляків. Класика і модерн гробівців. Родоначальник Сільмашу видатний магнат Біскупський і моя зовсім не видатна польська прабабуся по маминій лінії з родини Стромецьких…
І так періодично впродовж майже тридцяти років нашого приятелювання: «Я маю тобі стільки сказати!»&hell ... Читати далі »

Переглядів: 142 | Долучив: Dnister | Дата: 05.07.2021

Кам’яниця Гаусвальда у середмісті Франківська була збудована в 1913 році. На першому поверсі були крамнички, в яких часто змінювали асортимент. Також там працював перший у місті секонд-хенд та магазин плетених меблів і валіз з лози. Про таємниці цієї будівлі – читайте далі.

Проєкт кам'яниці Гаусвальда створив архітектор Фридерик Януш. Це була не перша його споруда у Станиславові.

"На цій кам’яниці є скульптури, які зображують рільництво, промисловість і прогрес. Є така навіть трохи жартівлива версія, що там є хлопчик, який не пісяє, і він ніби символізує терплячість українськог ... Читати далі »

Переглядів: 129 | Долучив: Dnister | Дата: 05.07.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024