Четвер, 25.04.2024, 11:42:40

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Липень » 06

Про це повідомив на своїй сторінці в мережі видавець Василь Карп’юк.

Видання №1 у серії – «Станиславів: віднайдені історії». Петро Гаврилишин, Роман Чорненький.

Це результат трирічної праці авторів з історії Івано-Франківська / Станиславова. Весь інфор­маційний матеріал, почерпнутий із українських, польських, австрійських та частково радянських джерел, подано у вигляді окремих науково-популярних тематичних статей. Хронологічно доробок охоплює період від сер. XVIIІ до кін. XX ст.

... Читати далі »

Переглядів: 133 | Долучив: Dnister | Дата: 06.07.2021

У Привокзальному сквері Івано-Франківська протягом місяця встановлять новий монумент – відреставрований старий паровоз з Локомотиворемонтного заводу. Про це на щотижневій оперативній нараді повідомив директор АТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» Руслан Терешко.

Він розповів, що на місці, де готуються встановити паровоз, розкопали плиту, на якій колись стояв пам’ятник Сталіну.

«Ми відкопали місце, де має стояти паровоз, і виявилося, що там стоїть плита, на якій був встановлений пам’ятник Сталіну після війни. Ми її успішно зруйнували», – роз ... Читати далі »

Переглядів: 128 | Долучив: Dnister | Дата: 06.07.2021

В історії міста Станиславова надважливу роль зіграло будівництво залізничного вокзалу.

Саме місто отримало добрячий стимул для розвитку, а серед його жителів почала вирізнятися «каста» колійовців (залізничників). Наявність такої важливої локації вимагала тепер добре продуманої інфраструктури. Зокрема, треба було думати про сполучення вокзалу із центром міста, новими стали вимоги щодо безпеки тощо.

Вулиця Грюнвальдська будувалася у 1908-1910 роках саме з урахуванням нових реалій й мала скоротити шлях до вокзалу (була альтернативою вулиці Романовського (тепер – Гаркуші), що оминала цілий ... Читати далі »

Переглядів: 144 | Долучив: Dnister | Дата: 06.07.2021

З будівництвом залізничного вокзалу виникла необхідність добре продуманої інфраструктури. Зокрема, важливим питанням стало сполучення вокзалу із центром міста, новими стали вимоги щодо безпеки.

Вулиця Грюнвальдська будувалася у 1908-1910 роках саме з урахуванням нових реалій й мала скоротити шлях до вокзалу (була альтернативою вулиці Романовського (тепер – Гаркуші), передає Фіртка.

Обидва одноповерхові особняки досі цілі. В одному із них розташована редакція газети «Західний кур’єр», а другий, його близнюк із номером «8», рішенням міської ради, уже продали. У соцм ... Читати далі »

Переглядів: 134 | Долучив: Dnister | Дата: 06.07.2021

Забави на Івана Купала належали до улюблених і довгоочікуваних розваг мешканців Станиславова.

Місцеві жителі називали це дійство “Вінки”, адже саме пускання вінків з вогниками було головною подією свята. Публіка у своїй більшості сприймала його як веселу розвагу, не вкладаючи в це якийсь глибокий смисл.

Цікаво, що оргкомітет святкування не надто прив’язувався до певної дати, а передусім зважав на погоду і “поведінку” ріки. Тому купальські святкування в різні роки проходили то на день літнього сонцестояння (21 червня), то на польський день Святого Яна (24 червня), то 6 ч ... Читати далі »

Переглядів: 128 | Долучив: Dnister | Дата: 06.07.2021

Пам’ятки міста Галича є свідченням його минулого та туристичним “магнітом» для сучасників. З кожним роком збільшується кількість нових досліджень щодо об’єктів міської історії, вражень розміщених мандрівниками на власних мережевих сторінках чи туристичних агенцій.
Для того щоб пам’ятка збереглася для майбутніх поколінь необхідно її утримувати в належному стані, вчасно проводити ремонт, захищати від пошкоджень, руйнувань чи знищень. Звичайно, це все залежить від власника пам’ятки чи балансоутримувача, її статусу, наявності фінансування та багатьох інших важливих аспектів. Разом з тим, цей напрямок роботи є важливим; передбачає постійний нагляд та опіку і об’єднання зусиль різних інституцій.
У липні 2021 р. завдяки працівникам комунального підприємства «Галичводоканал» здійснено ряд поточних робіт щодо підтр ... Читати далі »

Переглядів: 154 | Долучив: Dnister | Дата: 06.07.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024