Четвер, 25.04.2024, 21:19:44

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Липень » 14

У середмісті Івано-Франківська розпочали реставрацію пам’ятки архітектури за адресою: Вічевий майдан, 2. Дім зведений наприкінці XIX століття, пише Суспільне Карпати.

"Колишній житловий будинок власники викупили повністю, я так розумію, всі квартири і майновий комплекс першого поверху. Зараз проводять реставрацію з пристосуванням", — розповів начальник відділу охорони культурної спадщини Володимир Ідак.

За його словами, роботи, які зараз проводять, не мали б порушити історичну цінність будинку.

... Читати далі »

Переглядів: 168 | Долучив: Dnister | Дата: 14.07.2021

Археологічний об’єкт з підземними ходами виявили під час риття котловану під нову забудову у Рогатині на Івано-Франківщині. Будівельні роботи просять призупинити.

Про це Суспільному Карпати повідомив керівник Прикарпатської археологічної експедиції при охоронній археологічній службі України Інституту археології НАНУ, директор "Музею мистецтв Прикарпаття"Василь Романець.

"Два дні тому (12 липня — ред.) на площі Роксолани у Рогатині, ближче до пам’ятки Різдва Богородиці, під час риття котловану під нову забудову знайшли потужний культурний шар з підземними ходами, ... Читати далі »

Переглядів: 135 | Долучив: Dnister | Дата: 14.07.2021

Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради оголосив тендер на капітальний ремонт і реставрацію приміщень одного із корпусів палацу Потоцьких.

На ремонт готові потратити 7 938 627 гривень. Закупівля здійснюється в рамках проекту «Назад до наших спільних коренів», що фінансується коштом Європейського Союзу, передає Репортер.

Як йдеться у тендерній документації, нежитлові приміщення корпусу «Ж» (колишній адміністративний корпус гарнізонної лікарні) місцевої пам’ятки архітектури хочуть пристосувати під музейно-в ... Читати далі »

Переглядів: 120 | Долучив: Dnister | Дата: 14.07.2021

Жителям і гостям села Підлісся Загвіздянської сільської територіальної громади презентували унікальне видання – першу краєзнавчу книжку про історію цього давнього населеного пункту «Підлісся – моє рідне село, моя мала Батьківщина» Федіра Чорноуса.

Презентація книжки стала справжнім святом, організованим старостою села Підлісся Ігорем Іванишиним та начальницею відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціальної роботи Загвіздянської сільської ради Марією Гладішко, яке об’єднало близьких за духом людей, чиї серця зігріті великою любов’ю до свого рідного села, хто хоче зберегти його минуле не тільки у людській пам’яті, а й зафіксувати для майбутніх поколінь, з великою надією, що саме вони будуть ... Читати далі »

Переглядів: 161 | Долучив: Dnister | Дата: 14.07.2021

Щорічно, 12 липня, Національна спілка краєзнавців України традиційно вшановує пам’ять академіка Тронька Петра Тимофійовича (1915–2011) – Героя України, відомого вченого, першого очільника Спілки (у 1990–2011 рр.).

Цього дня відбулося покладання квітів до його могили на Байковому цвинтарі. В урочистостях взяли участь представники керівних органів НСКУ та регіональних організацій, відомі краєзнавці, подвижники Петра Тимофійовича. Присутні обмінялися спогадами про П.Тронька, активна діяльність якого у культурній та пам’яткоохоронній сфері продовжує слугувати прикладом для сучасних поколінь.

... Читати далі »

Переглядів: 144 | Долучив: Dnister | Дата: 14.07.2021

Марла Осборн, керівниця проекту Rohatyn Jewish Heritage (RJH), який займається збереженням єврейської спадщини в Рогатині, запросила небайдужих людей допомогти в прибиранні єврейських кладовищ.

На своїй сторінці в Facebook Марла Осборн повідомила, що пізніше в цьому місяці волонтер RJH Василь Юзишин знову повернеться, щоб продовжити благоустрій єврейських кладовищ Рогатина і йому знадобилася б допомога, інформують "Вікна" з посиланням на сайт "Jewishnews".

Тим, хто відгукнеться, буде надано весь необхідний інвентар (ручна газонокосарка), рукавички, с ... Читати далі »

Переглядів: 146 | Долучив: Dnister | Дата: 14.07.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024