П`ятниця, 29.03.2024, 13:12:52

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Липень » 15

14 липня Верховинська селищна рада та ГО «Центр «Криворівня» з «Єврорегіон Карпати-Україн«» підписали угоду про реалізацію проєкту «Облаштування експозиції новоствореного музею Параски Плитки-Горицвіт у селі Криворівня» на суму 312 500 грн.

Цей проєкт є продовженням минулого, завдяки якому вдалося зробити ремонт у приміщенні Криворівнянської сільської ради.

Переглядів: 132 | Долучив: Dnister | Дата: 15.07.2021

В Івано-Франківській області зареєстровано 1 490 пам’яток археології. Проте більшість земель Прикарпаття ще не досліджені щодо археологічної спадщини. Про це Суспільному Карпати повідомив керівник Прикарпатської археологічної експедиції при охоронній археологічній службі України Інституту Археології НАНУ, директор "Музею мистецтв Прикарпаття" Василь Романець.

"Більшість із цих 1490 пам’яток не мають паспорта, не мають встановлених меж цих пам’яток в натурі, тобто в полі, не зроблені їхні охоронні зони. А на кожну пам’ятку, згідно із законодавством, повинен бути паспорт з розмежувальними знаками. В охоронній зоні вже регулюється використання цієї землі, там не все можна робити. А на са ... Читати далі »

Переглядів: 123 | Долучив: Dnister | Дата: 15.07.2021

Близько сотні археологічних поселень на території Франківщини за три роки віднайшли учасники Клубу української інтелігенції імені Богдана Лепкого. Про це Суспільному розповів один із членів організації Всеволод Бажалук. За його словами, усі знахідки передають у краєзнавчий музей міста, де їх зберігають та експонують. Члени Клубу займаються археологією з власної ініціативи та за власний кошт.

Всеволод Бажалук показує унікальну знахідку. Понад 20 років тому учасники організації, яку заснувала Уляна Скальська, вирішили займатися краєзнавством та археологією.

Зараз до 10 активістів постійно організ ... Читати далі »

Переглядів: 170 | Долучив: Dnister | Дата: 15.07.2021

У селищі Богородчанах на старому єврейському кладовищі встановили пам'ятний знак.

У Богородчанах станом на кінець ХІХ століття проживали 2009 євреїв із 4597-ми представників місцевого населення. Єврейське кладовище тут існує з ХVІІ століття, але зараз знищено практично повністю, інформують "Вікна" з посиланням на Об'єднану єврейську громаду України.

Збереглася маленька ділянка з десятком мацев, інша частина — забудована будівлями котельні.

Переглядів: 130 | Долучив: Dnister | Дата: 15.07.2021

За сприяння ДП «Кутський лісгосп», Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства та місцевої влади на Косівщині буде створено музей «Старшинська школа».

«Особисто підтримую цю ініціативу, оскільки молодь – це майбутнє нашої незламної, волелюбної та незалежної держави. Змалку ми повинні формувати у дітей ціннісне ставлення до Батьківщини, держави, нації, українського народу. Такий музей буде не тільки теоретично-оглядовою базою, а й практичним майданчиком для системного формування в підростаючого покоління патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, готовності до захисту її національних інтересів», – зазначив Олег Ярошик, т.в.о. начальни ... Читати далі »

Переглядів: 131 | Долучив: Dnister | Дата: 15.07.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024