Четвер, 25.04.2024, 20:02:29

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Липень » 24

На Прикарпатті, у селі Буківна, науковці взялися за створення археологічного заповідника та Центру археологічної інтерпретації "Биковен", де кожний турист зможе себе відчути археологом.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор Дністровського регіонального ландшафтного парку імені Сергія Дідича Михайло Ковтун.

"Ми об’єднуємо всі наші зусилля для створення археологічного заповідника і Центру археологічної інтерпретації «Биковен» у селі Буківна. Ідея полягає у створенні на цій території об’єктів малої архітектурної форми у середньовічному стилі, ... Читати далі »

Переглядів: 132 | Долучив: Dnister | Дата: 24.07.2021

На початку ХХ століття життя вояків станиславівського гарнізону було непростим. Крім щоденної муштри та виконання наказів командування, солдати регулярно виїздили на так звані маневри, тобто польові навчання.

Під час маневрів вояки здійснювали багатокілометрові піші марші, навантажені важкою зброєю та різним реманентом, а також днями перебували в окопах у холоді, під дощем чи під палючим сонцем. Тож не дивно, що у свій вільний час вояки намагалися відпочивати на повну. Вони активно відвідували нічні ресторації, кав’ярні, були частими гостями й у «кварталі червоних ліхтарів» на Зосиній Волі.

... Читати далі »

Переглядів: 156 | Долучив: Dnister | Дата: 24.07.2021

У ХІХ столітті товариське життя було наповнене показовістю і «театральними» ефектами. Щоб вирізнитися, жінки з вищих кіл суспільства демонстрували свою тонку натуру: видавали репліки здивування чи захвату (бажано французькою), а також удавали зомління при більш чи менш значних потрясіннях.

Під час однієї з вистав міського театру демонструвалася сцена, в якій чоловік штовхнув на підлогу свою дружину, а потім шарпав її за плечі й тягав за волосся. В кінці сцени мали прийти брати нещасної дружини і врятувати її від жорстокого чоловіка. Але щось трапилося, і актори, які грали братів, не змогли вчасно вийти на сцену. Щоб врятувати ситуацію, актор у ролі чоловіка-тирана продовжував, шарпати актрису і смикати її за волосся. ... Читати далі »

Переглядів: 138 | Долучив: Dnister | Дата: 24.07.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024