Четвер, 28.03.2024, 11:14:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Серпень » 02

У 1989-1990 роках український прапор піднімали не в урочистій обстановці, як зараз, а ризикуючи своїми долями, посадами, роботою, рідними. Бо такий був час, але то було потрібно. Так каже Володимир Ковальчук, який за два роки до проголошення Незалежності вперше привселюдно підняв синьо-жовтий прапор на Коломийщині. А Тарас Майстришин був першим, через кого український стяг замайорів на франківській ратуші.

До дня Незалежності «Репортер» підготував серію матеріалів про події та людей, які доклалися до неї. Бо вони вже в історії, а ми її мусимо знати. Ця стаття – перша з циклу.

... Читати далі »

Переглядів: 150 | Долучив: Dnister | Дата: 02.08.2021

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов обласної прокуратури про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії для захисту об’єкта культурної спадщини – пам`ятки національного значення «Садиба та парк», що в селі Приозерне.

Йдеться про палацову споруду в еклектичному стилі кінця ХІХ століття, яка належала графському роду Реїв – нащадкам древнього роду Потоцьких. Як з’ясувала прокуратура, архітектурна пам’ятка вартістю понад 80 млн грн наразі перебуває під загрозою руйнування й занепадає через неналежне утримання та збереження, а уповноважений орган охорони культурної спадщини не вживає заходів для захисту цього об’єкта культурної ... Читати далі »

Переглядів: 135 | Долучив: Dnister | Дата: 02.08.2021

У івано-франківському видавництві "Лілея - НВ" побачила світ книга Ю.Зелінського "Нарис історії міста Станиславова".
Юзеф Зелінський знав про Станиславів міжвоєнного періоду багато, збирав матеріали з історії для написання книжки, та Друга світова війна перекреслила всі плани -- книжка так і не вийшла друком.
Довгий час про долю рукописа нічого не було відомо, але недавно він дивовижно "знайшовся" в бібліотеці Ягелонського університету в Кракові!
Тож до вашої уваги нова книжка з історії Івано-Франківська про період від заснування міста до 1939 року, що чекала на вихід більш ніж пів століття і вперше її можна прочитати українською мовою.
Переклала Олена Бучик, наукове редагування Івана Бондарева, у виданні використано поштівки з колекції Зеновія Жеребецького, а також фото Івана Бондарева, Ігоря Панчишина і Валерія Твер ... Читати далі »

Переглядів: 143 | Долучив: Dnister | Дата: 02.08.2021

Управління культури, національностей та релігій ОДА Івано-Франківської обласної адміністрації 30 липня оголосило конкурс  на заміщення посади директорів.

Зокрема: Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери та Історико-меморіального музею Олекси Довбуша.

Основні вимоги до кандидатів: громадянство України, вільне володіння державною мовою, повна вища освіта, стаж роботи у сфері культури не менше трьох років.

Прете ... Читати далі »

Переглядів: 137 | Долучив: Dnister | Дата: 02.08.2021

Тисячі вірян УГКЦ уже стали благодійниками творення основної експозиції Музею Голодомору, що будується в Києві, завдяки кампанії Блаженнішого Святослава на платформі «Зерна правди». Один із найбільших на цей час благодійних внесків, 22 липня 2021 року, зробила Івано-Франківська Архієпархія – 500 433,15 грн спільними зусиллями зібрали парафіяни.

Як прокоментував Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, греко-католики Івано-Франківщини не вперше об’єднуються довкола духовних цінностей, інформує пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

&laqu ... Читати далі »

Переглядів: 152 | Долучив: Dnister | Дата: 02.08.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024