П`ятниця, 19.04.2024, 06:22:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Серпень » 06

Цього року Рогатинська міська рада та колектив Рогатинського історико-краєзнавчого музею «Опілля» вперше взяли участь у грантовій програмі «Культура. Туризм. Регіони», яку реалізує Український культурний фонд спільно з Державним агентством розвитку туризму України, та здобули впевнену перемогу. В рамках проєкту доповнять експозицію музею «Опілля» аудіовізуальними засобами та оцифрують понад пів тисячі музейних експонатів.

«Наш проєкт попервах увійшов у двадцятку найкращих серед 509 грантових заявок, – зазначив з того приводу голова Рогатинської міської ради ТГ Сергій НАСАЛИК. – Відтак пройшов етап переговорних процедур І вже можна з упевненістю ствердити – вперше на теренах ... Читати далі »

Переглядів: 163 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2021

3 – 4 серпня 2021 р. на Прикарпатті з науково-дослідною метою перебувала група науковців з Угорщини. Візит відбувся на прохання голови Самоврядування Українців в м. Сегед Наталі Шайтош – Запоточної та за всебічної підтримки Почесного консула Угорщини в м. Івано-Франківську Василя Вишиванюка.

Основною метою візиту було створення можливостей для зустрічі фахівців – дослідників, налагодження контактів, відвідання історичних місць області пов’язаних з подіями Першої світової війни. Угорські науковці займаються дослідженнями та вивченням історії пов'язаної з однією з військових формацій монархії Габсбургів - цісарсько-королівським 46 - им піхотним полком. Місцем формування та дислокації полку була область Чонград - ... Читати далі »

Переглядів: 192 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2021

5 серпня відбулася презентація ґрантового проєкту «Об’єднані спадщиною: збереження історичного спадку фортеці Пнів в Україні та фортеці Ардуд в Румунії з метою розвитку туризму» (2SOFT/2.1/169).

Це була перша «жива» зустріч партнерів, що відбулася завдяки послабленню карантинних обмежень у зв’язку з пандемією COVID-19 в Україні та Румунії. Зустріч стала нагодою не лише обговорити важливі питання реалізації проєкту, а й презентувати цю транскордонну ініціативу та її очікувані результати зацікавленим сторонам в Івано-Франківській області – представникам місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, експертам у сфері збереження культурної спадщини, ЗМІ та лідерам організацій громадя ... Читати далі »

Переглядів: 151 | Долучив: Dnister | Дата: 06.08.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024