Субота, 20.04.2024, 05:41:09

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Грудень » 14

14 грудня в Івано-Франківському обласному державному центрі туризму і краєзнавства учнівської молоді за участю першого заступника голови обласної ради Василя Гладія і начальника управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації Володимира Федорака відбулося нагородження лауреатів обласної премії імені Володимира Полєка в галузі краєзнавства.

Варто зазначити, що премія діє на Прикарпатті вже понад 10 років, присуджується щорічно лауреатам за вагомий внесок у справу вивчення, збереження і популяризацію історико-культурної спадщини та розвиток різних напрямків краєзнавчих досліджень.

... Читати далі »

Переглядів: 156 | Долучив: Dnister | Дата: 14.12.2021

Зі смертю у 1958 році графа Альфреда ІІІ рід Потоцьких не згаснув. Хоча, династія зазнала важких ударів. У 1939 совіти націоналізували всі їхні українські маєтки, а після війни вони позбулись володінь і в соціалістичній Польщі.

Втім, славне прізвище й сотні років родинної історії забрати неможливо, пише Репортер.

Ад’ютант Пілсудського

В аристократичних домах є правило, що після смерті найстаршого представника, якщо ... Читати далі »

Переглядів: 140 | Долучив: Dnister | Дата: 14.12.2021

Національний заповідник «Давній Галич» визначив виконавця проведення ремонтно-реставраційних робіт пам’ятки архітектури національного значення XIV-XVII ст. Галицького замку в м. Галичі, вул. Коновальця, 46.

Найменшу ціну на тендері запропонувало ТОВ «Галактивбуд» - 8,5 млн. гривень. Однак, цю пропозицію замовник відхилив. Підставою для відхилення стала відсутність у тендерній пропозиції ліцензії, що дає право проводити роботи з нанесення вогнезахисного покриття.

Відтак, договір підписали з ТОВ «Креативна фабрика Вікторія». Вартість робіт становить 9,3 млн. гривен ... Читати далі »

Переглядів: 142 | Долучив: Dnister | Дата: 14.12.2021

В адміністративному центрі Старобогородчанської ТГ – Старих Богородчанах встановили оглядову вежу та створили туристичний веломаршрут «Шляхами Олекси Довбуша». Цей маршрут пов’язаний з історичними подіями, що відбувалися в середині XVIII ст. у зв’язку з нападом опришків під проводом Олекси Довбуша на Богородчанський замок. Створення цих атракцій стало можливим завдяки проєктам, які реалізувала громадська організація «Центр рівних можливостей» спільно зі Старобогородчанською сільською радою.

За словами керівника проєкту колишнього заступника голови Старобогородчанської ТГ Юрія Іванишина, роботу над створенням туристичної інфраструктури розпочали ще торік, коли проєкт громадської організації « ... Читати далі »

Переглядів: 126 | Долучив: Dnister | Дата: 14.12.2021

14 грудня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав завітав у Геологічний музей ІФНТУНГ. Як символ захисту та опіки над університетом Патріарх подарував музею мозаїчну ікону ангела Херувима. Ручну роботу виконав відомий прикарпатський мозаїст о. Євген Андрухів.

Екскурсію по Музею геології для Блаженнішого Святослава провела провідна інженерка інституту – п. Галина Боднар. Музей налічує шість систематичних колекції, одна з яких отримала статус національного надбання, а саме мінералогічна колекція.

В знак подяки Патріарх зробив подарунок для музею у вигляді мозаїчної ікони, яку створив о. Євген Андрух ... Читати далі »

Переглядів: 146 | Долучив: Dnister | Дата: 14.12.2021

13 грудня рогатинці вшанували пам'ять 24 розстріляних під час німецької окупації, заарештованих за приналежність до УПА. Про це повідомили у Рогатинській міській раді.

Це були вихідці з Бережанського, Теребовлянського, Підгаєцького, Козівського, Галицького та Букачівського районів. Героїв пом'янули молитовно, поклавши запалену свічу до підніжжя монумента.

«Як свідчать спогади очевидців, близько 14 години німецька поліція почала зганяти людей до церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що в центрі Рогатина. Люди заповнили вулицю і теперішню територію Рогатинської спеціальної школи. З машин вийшло ... Читати далі »

Переглядів: 139 | Долучив: Dnister | Дата: 14.12.2021

Вони жили у Станиславові з часу його заснування. У 1662 році Андрій Потоцький видав привілей, яким надав євреям довічне право на проживання. За три століття в їхній власності були найбільші підприємства, кав’ярні, магазини, кам’яниці. Якщо до Другої світової війни євреї становили майже половину населення Станиславова, то тепер їх дуже мало.

У проєкті «Різні разом» Репортер говорить з рабином Івано-Франківського регіону Мойше Лейб Колесником – про те, як живеться у місті тим, хто став тут майже історією.

Біда наступила< ... Читати далі »

Переглядів: 127 | Долучив: Dnister | Дата: 14.12.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024