Четвер, 18.04.2024, 07:24:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2013 » Квітень » 5 » 5 квітня - виповнюється 55 років Зеновію Жеребецькому, одному із засновників та голові історико-краєзнавчого об'єднання „Моє місто"
14:26:48
5 квітня - виповнюється 55 років Зеновію Жеребецькому, одному із засновників та голові історико-краєзнавчого об'єднання „Моє місто"
Народився 5 квітня 1958 р. в селищі Перегінському Рожнятівського району на Івано-Франківщині. В 1975 р. закінчив Коломийську СІП № 5, а в 1980-му - факультет прикладної математики і механіки Львівського державного університету ім. І. Франка.
Працював у Львівському державному університеті імені І. Франка, Івано-Франківському інституті нафти і газу, Івано-Франківському відділі Центрального науково-дослідного інституту „Моноліт" (Москва), Івано-Франківській конторі Держбанку СРСР. 31991 р. - начальник відділу інформатизації Івано-Франківської обласної філії АКБ „Укрсоцбанк".
Бібліофіл (особиста книгозбірня нараховує понад дві тисячі, серед них -книжки, що виходили в станиславівських видавництвах, а також довоєнні коломийські та львівські видання творів українських письменників), філателіст (поштовий обіг Галичини від домаркового періоду до наших днів, який охоплює історичні періоди належності Галичини до різних держав: Австро-Угорщини, ЗУНРу, Польщі, Радянського Союзу та німецької окупації; світова україніка), філокартист (понад 1000 поштових карток з видами Станиславова і Коломиї, поштівки з репродукціями творів художників, чия доля пов'язана з Галичиною), нумізмат, фалерист (понад тисячу значків української тематики, з яких близько 200 присвячено Т. Г. Шевченкові; унікальні галицькі відзнаки, присвячені діяльності різноманітних галицьких товариств: „Боян", „Рідна школа", „Просвіта"; пам'ятні шевченківські медалі), збирач української старовини, шевченкіани, франкіани.

Виставки: шевченкіани - до 178-ї річниці з дня народження Т. Шевченка в Івано-Франківському обласному краєзнавчому музеї; франкіани - до 150-річчя з дня народження І. Франка в приміщенні видавництва „Лілея-НВ".
Експозиція „Станиславів. Портрет цісарсько-королівського міста на поштівках 1898-1918 років", удостоєна позолоченої медалі XI Національної філателістичної виставки „Укрфілексп-2008" (Чернівці, 2008 р.).
Брав участь у підготовці до друку понад 30-ти книжок, ілюстрованих матеріалами з приватної колекції.
Вивчає історію пошти міста Станиславова та станиславівських поштівок. Має публікації у часописах „ї", „Галицька брама", книжковій серії „Моє місто".
Один із засновників та голова історико-краєзнавчого об'єднання „Моє місто" (м. Івано-Франківськ).

Переглядів: 675 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024