Четвер, 28.03.2024, 15:15:48

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Лютий » 13 » Анонс. Видання про монастирі Галичини
13:12:26
Анонс. Видання про монастирі Галичини
Увага! Новинка! Якщо Ви цікавитесь історією Галичини та прагнете здійснити мандрівку галицькими монастирями XVI-XIX століть, то ця книга саме для Вас!
Культура монастирів Галичини є унікальною складовою частиною національної духовної спадщини. Вона стала одним із вагомих факторів збереження тут національно-релігійної ідентичності в умовах поневолення, а її вплив на суспільно-історичні процеси позначений багатством напрямів, різноманітністю форм і застосовуваних методів. Крім того, привертає особливу увагу еволюція монастирського руху на галицьких землях: співіснування традиційних східних основ чернецтва з реформаторськими західними нововведеннями в організаційній розбудові, ідеології та в практичній діяльності. Багатогранний історичний досвід культурної діяльності монастирів вимагає не тільки уважного вивчення й систематизації в історичному аспекті, але й заслуговує на увагу широкого кола спеціалістів, які займаються проблемами релігієзнавства, соціології, теології, політології, культурології та мистецтвознавства.
Пропонована нами книга є комплексним дослідженням культури монастирів Галичини XIV-XIX століть як цілісного історико-культурного явища. Висвітлюється специфіка функціонування монастирів на різних історичних етапах і вплив чернечої культурної традиції на загальний розвиток суспільно-історичних процесів та етноконсолідації українського населення краю. На прикладі конкретних артефактів розкривається культурний внесок монастирів у загальний розвиток церковного мистецтва, освіти, книгодрукування Галичини XVI-XIX століть.
Видання пропоноване для науковців викладачів, студентів, а також усіх, хто цікавиться українською сакральною культурою та мистецтвом. Тож завітайте до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для детальнішого ознайомлення з пропонованим виданням.
Чуйко О. Л. Культура монастирів Галичини XVI-XIX століть / Олег Чуйко. - Івано-Франківськ : Видавець Віктор Дяків, 2012. - 163 с. - Бібліогр.: 188.

Переглядів: 667 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024