Четвер, 25.04.2024, 16:26:11

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Липень » 17 » Анонс. Виставки Музею мистецтв Прикарпаття у липні
09:47:13
Анонс. Виставки Музею мистецтв Прикарпаття у липні
18 липня 2012 р. о 16.00 год. в приміщенні Музею мистецтв Прикарпаття (майдан А.Шептицького, 8) відбудеться відкриття виставок – «Із Полтавщини з любов’ю…» (рушники, народний одяг, писанки із колекції О.Опарія) та «Мальовничий дивосвіт» (художні вироби із бісеру майстрині Оксани Танчинець).
Олександр Опарій народився в с. Перехрестівка Роменського району на Сумщині. Закінчив Львівську національну академію мистецтв (кафедра художнього текстилю). Колекціонер полтавських жіночих сорочок кін. ХІХ-ХХ ст., а також рушників. Постійний учасник щорічних ярмарок народних майстрів України в Музеї народної архітектури та побуту України в м. Києві. Активний учасник всеукраїнських та міжнародних виставок – з художнього текстилю, виробів з порцеляни, декоративного розпису та писанок. Приватна збірка О.Опарія налічує близько 400 експонатів народного мистецтва, серед яких чільне місце займають жіночі святкові сорочки (близько 200 експонатів).
Оксана Танчинець народилася в с. П’ядики Коломийського району Івано-Франківської області. В 1995 році закінчила Калуське училище культури. Бісероплетінням займається з 1999 року. Працює в традиційному і сучасному напрямках. Створює і розвиває нові техніки за мотивами українських народних орнаментів. Поєднує класичне ткацтво з іншими техніками: нанизування, мозаїчне, ажурне плетиво, вишивка по основі, об'ємне плетіння. Виконує ґердани, силянки, пояси, браслети, сережки, краватки та інші вироби в етнічному стилі. Використовує чеський бісер різних форм, напівдорогоцінне каміння.
Приймає активну участь в обласних, регіональних та всеукраїнських виставках народних майстрів і фестивалях. Роботи зберігаються в приватних колекціях в Україні та за кордоном. 

Переглядів: 518 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024