П`ятниця, 29.03.2024, 14:35:49

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Вересень » 14 » Австрійську казарму в Коломиї перетворять на будинок правосуддя?
10:14:28
Австрійську казарму в Коломиї перетворять на будинок правосуддя?
Зупинити руйнацію казарми у Коломиї по вулиці Чайковського закликає депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк. Він пропонує, як зберегти будову з користю для мешканців міста. 
Нагадаємо, що приміщення казарми і прилегла до неї територія є приватною власністю. На разі будівля в аварійному стані і потребує капремонту.
Заради збереження  історичної спадщини австрійської архітектури збудованої століття назад, порятунку пам’ятки від знесення новими власниками і забудови вільної земельної ділянки 9-ти поверховою житловою коробкою, Юрій Романюк пропонує розмістити там Коломийський міськрайонний суд, об’єднану міськрайонну прокуратуру та міськрайонне управління юстиції і таким чином створити в Коломиї будинок правосуддя аналогічно Івано-Франківському, що на вулиці Грюнвальдській, 11.
«Аби вдихнути життя в ці холодні стіни, я запропонував на розгляд депутатського корпусу концепцію використання  казарми під адміністративну будову. Пропозицію зберегти казарму і розмістити там відповідні служби підтримали 92 депутата», – повідомив Юрій Романюк.  
Днями відповідну виїзну робочу нараду очолив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, а приїхали на нараду обласні  та міські керівники, яким пропонується розмістити в приміщенні казарми свої відомства. Вона на власні очі оглянули стан будівлі, обійшли всі поверхи і погодились з доцільністю і реальністю, за словами Юрія Романюка, його пропозиції.
На разі вирішили опрацювати технічну складову даного проекту на предмет визначення відповідності площ необхідної кожній інстанції до передбачених законодавством норм.
«Загальна площа споруди складає 2 тисячі 800 метрів квадратних плюс реальна технічна можливість облаштування 4 мансардного поверху на горищі споруди. Таким чином суду доцільно відвести повних два поверхи, прокуратурі і юстиції третій, або прокуратурі третій, а юстиції четвертий поверх», – поділився думками Ю. Романюк.
Прилегла територія цілком придатна для облаштування на ній автомобільної стоянки, підземного паркінгу.
За приблизними попередніми експертними оцінками загальна вартість ремонтно-реставраційних робіт сягатиме приблизно 15 мільйонів гривень, що є цілком реалістично для здійснення фінансування з нового 2013 бюджетного року.
Якщо буде відповідне фінансування, цілком імовірно, що вже за рік офіційні структури матимуть нові відремонтовані комфортні для роботи приміщення.
Коломийські вісти

Переглядів: 488 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024