Субота, 20.04.2024, 06:52:35

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Серпень » 29 » Давній Галич відвідав міністр культури Євген Нищук
15:27:29
Давній Галич відвідав міністр культури Євген Нищук

Перебуваючи з робочою поїздкою на Івано-Франківщині, 28 серпня в Національному заповіднику «Давній Галич» побував міністр Міністерства культури України Євген Миколайович Нищук. Високий гість зазначив, що Давній Галич є окрасою цілого краю, тож необхідно, щоб сюди приїжджали туристи з цілого світу, і, звичайно, кожна людина, що живе тут, повинна знати свою історію і хоч раз у житті відвідати унікальні пам’ятки, які збереглися на цій території. Євген Миколайович подякував генеральному директорові установи Володимиру Івановичу Костишину та очолюваному ним колективу за плідну роботу, побажав успіхів у подальшій діяльності, пообіцявши підтримку Міністерства культури України у всіх добрих починаннях. «Іноді невеликі відкриття роблять великий резонанс», – сказав міністр і висловив сподівання, що саме заповідник стане тим ядром, навколо якого буде розростатись, поверне свою велич Давній Галич.

Про діяльність Національного заповідника «Давній Галич» в цьому плані розповів генеральний директор установи Володимир Костишин. Він повідомив, що в грудні галицькі науковці проведуть конференцію, присвячену питанням Успенського собору та відродженню Давнього Галича. Колектив установи працює над ширшим залученням туристів, налагоджена інформаційна робота, зокрема на сайті заповідника постійно розміщуться замітки про події, що відбувається в Галичі. Національний заповідник «Давній Галич» тісно взаємодіє з Галицькою районною радою, голова якої, за словами Володимира Костишина, «живе в Галичі, живе Галичем, хоче зберегти все галицьке». Незабаром наше місто матиме добру інфраструктуру – сучасний готель, ресторан, конференц-зал. Неподалік заповідника будується візит-центр.

Голова Галицької районної ради Павло Васильович Андрусяк вважає, що основою розвитку і процвітання Галича є туризм. І саме в цьому напрямку треба спільно працювати заповіднику і місцевій владі. Але без державної підтримки тут не обійтися, бо місто, район не мають достатньо ресурсів, щоб вижити на самозабезпеченні. Для цього необхідно заручитись підтримкою різних інституцій, зокрема й Міністерства культури України.

Любов Бойко


Переглядів: 344 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024