П`ятниця, 26.04.2024, 00:54:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Вересень » 28 » Делятине мій, карпатський краю милий!
20:09:48
Делятине мій, карпатський краю милий!
Доброю традицією стало для делятинців святкувати день селища у вересні. Розпочали святкування відправою Служби Божої у церкві Різдва Пресвятої Богородиці.
Особливо запам’ятають цей день делятинці та гості краю саме тому, що у неділю, 16 вересня, на День селища відбулася одна чи не з найяскравіших подій за кілька десятків літ – відкриття краєзнавчого музею Делятина, який у далекому минулому носив назву ім. М. Черемшини. Музей краєзнавчий, оскільки у різні часи тут залишали слід відомі українські літературні, громадські та політичні діячі.
Отець Петро Голіней освятив пам’ятний хрест-фігуру Розп`яття Христового, відновлений на подвір’ї Музею. Завдяки наполегливості та ентузіазму шанованого делятинця Андрія Мисюка придбано багато експонатів, зібрано картини відомого краянина, члена Спілки художників Польщі Осипа Васьківа, який проживав у Делятині із 1931 до 1972 рр. і знайшов спочинок на місцевому кладовищі.
Відрадно, що наше селище має таких відданих своїй справі людей, які відклали усі власні справи, не покладаючи рук, не сподіваючись на будь-яку винагороду, із величезним ентузіазмом день у день працювали над тим, щоб відкриття Музею стало можливим. На відкриття прибуло багато делятинців, серед них – місцева інтелігенція, відомий в Україні колекціонер старожитностей Гуцульщини, власник найбільшої колекції ікон на склі Іван Гречко зі Львова, а також Богдан Васьків, родич художника Осипа Васьківа, який подарував його картини нашій громаді.
Вшанувало своєю присутністю громаду селища керівництво району, яке підтримало делятинців у добрій справі та відзначило, що силами громади можна творити неможливе, і ця подія стане прикладом для інших населених пунктів Надвірнянщини. Селищний голова Михайло Косило щиро подякував тим делятинцям, які доклали чималих зусиль для відновлення музею та вручив дипломи його директорові Андрієві Мисюку та Богданові Васьківу.
Віра КУХТАРУК,
секретар селищної ради.
Марія ІВАСЮК,
директор народного дому.
Квітослава БРУНЬКО,
завідувач бібліотеки.

Переглядів: 666 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024