П`ятниця, 19.04.2024, 07:26:06

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Лютий » 15 » До Дня міста франківські рицарі покажуть бої та історичні танці
14:22:37
До Дня міста франківські рицарі покажуть бої та історичні танці
День Івано-Франківська святкують у травні, проте підготовка до цього свята триває уже зараз. Оригінальну програму планують показати і учасники ГО „Івано-Франківський молодіжний військово-історичний клуб „Чортополох”. Уже кілька місяців тут вивчають середньовічні танці та готують видовищну вогняну феєрію.
„Власне показові виступи не можуть складатися тільки з боїв, тому ми запровадили в клубі історичні танці і фаєр-шоу, тобто роботу з вогнем. Організували фаєр-групу і мешканці міста уже мали можливість побачити кілька виступів її учасників”, – розповідає Голова Ради клубу „Чортополох” Андрій Федоров.
Вогняне мистецтво опановують 5 дівчат і один хлопець. Ці молоді люди зараз готують нові оригінальні номери, які і можна буде побачити на День міста.
„Наші дівчата займаються уже більш ніж півроку, адже навчитися крутити „пої” само по собі складно. А вони працюють не просто з м’ячиками, а з вогняними кулями. Тому на репетиціях відпрацьовують не тільки техніку, але і взаємодію між партнерами. Саме шоу триватиме 10-15 хвилин. Можливо, ми зробимо цілу вогняну виставу за участю наших рицарів. Поки що все це у розробці”, – каже Андрій Федоров.
Паралельно „Чортополох” вивчає історичні танці. Зацікавлення ними розпочалося не випадково. Власне рицарські двобої мешканці міста бачили неодноразово. Проте такий бій триває недовго – максимум 1,5-2 хвилини. А паузи між ними, коли рицарі відпочивають, якраз і планують заповнювати танцями, конкурсами, а ввечері і власне фаєр-шоу.
Середньовічні танці ретельно вивчають по описах і гравюрах. Перші танці франківчанам показували учасники львівського клубу історичного танцю і фехтування „Пантера”. А уже зараз у „Чортополосі” такі старовинні танці вивчають і відтворюють самостійно.
Так що на День міста Івано-Франківські рицарі, крім традиційних уже боїв та стрільби з лука продемонструють середньовічні танці  і фаєр-шоу. До речі у середньовічних танцях зможуть прийняти участь усі бажаючі, для цього на площах міста проведуть спеціальні майстер-класи.

Переглядів: 620 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024