Вівторок, 19.03.2024, 11:04:24

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Січень » 22 » До виставки дзвонів у Калуші запросять трьох приватних колекціонерів
17:47:57
До виставки дзвонів у Калуші запросять трьох приватних колекціонерів

У цьому році виповнюється 210 років з часу, коли до Калуша приїхав Міхал Фельчинський,який у 1808 році започаткував фірму з відливання дзвонів, що працювала майже півтора століття.

З цієї нагоди планується видати буклет або невелику брошуру, у якій буде описана історія родини Фельчинських. Також цього року може побачити світ каталог дзвонів, які вже досліджені в Калуському районі. Про такі плани повідомив«Вікнам» Василь Фіцак.

Загалом, за словами краєзнавців, колекція зібраних у краєзнавчому музеї Калущини дзвонів є вже достатньо великою, щоб подумати про створення самого музею. Планується, що саме унікальний музей дзвонів стане візитівкою і головною туристичною принадою Калуша. А для прискорення створення окремого музею дзвонів дослідники планують незабаром організувати виставку дзвонів.

Одним з ініціаторів створення у Калуші музею дзвонів є депутат Калуської міської ради Віктор Павлів. За його словами, до 210-ліття започаткування лиття дзвонів братами Фельчинськими у Калуші обов’язково відбудеться перша виставка з уже зібраних експонатів та планується започаткувати музей дзвонів. На початковому етапі він буде базуватися в приміщенні краєзнавчого музею. Крім того, заплановано організувати і провести наукову конференцію.

За словами Віктора Павліва, перша виставка дзвонів може відбутися до Дня міста у травні. На даний час вже зібрано понад 50 дзвонів. У колекції представлені як суверенні дзвоники, так і стародавні, історичні. Крім того, долучитися до виставки запросять і приватних колекціонерів, які мають свої цікаві колекції дзвонів. У Калуші таких щонайменше троє, повідомив Віктор Павлів.


Переглядів: 350 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024