Середа, 24.04.2024, 22:47:47

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2013 » Листопад » 23 » Дослідник української періодики
17:42:53
Дослідник української періодики
У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Й. Кобринського відбулася зустріч із завідувачем відділу україніки Львівської національної наукової бібліотеки України ім. В. Стефаника, кандидатом історичних наук Костянтином Курилишиним, який є уродженцем Коломиї. Він представив свої історико-бібліографічні дослідження — «Українська легальна преса періоду німецької окупації (1939—1944 рр.), «Українське життя в умовах німецької окупації (1939—1944 рр.)», «Часопис «Галичанин» (Львів, 1893—1913 рр.): матеріали до біобібліографістики».
Монографії К. Курилишина грунтуються на великому джерельному матеріалі української легальної періодики, що стала доступною для досліджень тільки після 1991 року. Як зазначив дослідник, «у процесі вивчення підокупаційної преси було встановлено, що у межах адміністративно-територіальних одиниць, створених Німеччиною на окупованих землях, і держав, до яких ввійшли українські землі, виходило не менше 365 періодичних видань». Найповніші колекції, що підтверджує дослідницька праця, зберігаються у фондах Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника та Державної наукової архівної бібліотеки в Києві.
К. Курилишин також представив останнє своє видання — «Часопис «Галичанин», в якому подано бібліографічні матеріали про понад 4,5 тисячі відомих, малознаних і забутих як українців, так і представників інших національностей, долі яких тісно пов’язані з Галичиною.
Результати понад 20-літньої наукової діяльності коломиянина Костянтина Курилишина, випускника Коломийської школи №1 ім. В. Стефаника, знайшли гідне пошанування серед земляків. Та, мабуть, найприємнішими були вітальні слова його класного керівника Марії Томенчук, заступника директора рідної школи Любові Пухти та численної родини.
Оксана ЯСІНСЬКА

Переглядів: 519 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024