П`ятниця, 19.04.2024, 18:25:52

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Жовтень » 2 » Екс-голова ОДА М.Палійчук оголосив конкурс на кращий символ столиці Гуцульщини
20:05:20
Екс-голова ОДА М.Палійчук оголосив конкурс на кращий символ столиці Гуцульщини
У Верховині є пам’ятний знак, в якому увічнені слова Івана Франка: «Жаб’є - гуцульська столиця». Однак, в народі побутує думка, що цей знак позбавлений художнього смаку і є пародією, ніж дійсно твором мистецтва. 
Кандидат у народні депутати України по одномандатному виборчому окрузі № 89 Микола Палійчук стверджує, що таким чином автор пам’ятки самовиразився, проте і він не в захваті від такого задуму. 
«Особисто я також не в захваті від художнього задуму і його втілення у цій композиції, - каже політик. – Втім, автор мав право самовиразитися так, як він це зробив. Інша річ, чи розділяють його смаки мешканці Верховини? Чи до вподоби їм такий символ? Адже в будь-якому разі замовником пам’ятника у селища завжди є громада. Якщо людям подобається, то - немає питань». 
Втім, «ударівець» висловив ідею. Він має намір оголосити конкурс на кращий проект художньої композиції пам’ятного знаку столиці Гуцульського краю.
«Знаєте, наразі в мене виникла ідея: оголосимо конкурс на кращий проект художньої композиції, де би була найгармонійніше виражена ідея. Адже Верховина - це дійсно один із центрів краю. І якщо вживати метафору «столиця Гуцульщини» - то значить, це найвища зі столиць в Україні, вона ближча до сонця від усіх інших. Це оспіване місце - улюблене й шановане багатьма творчими людьми. Це географічний центр Гуцулії як етнотериторії, яка крім Франківської області включає землі Буковини, Румунії, Закарпаття. І це територія, де народилася і виплекана неповторна культура нашого народу. Усе це треба відобразити у концепції пам’ятного знаку… Вважаю, то буде цікавий проект», - наголосив політик.
Отож, усі бажаючі взяти участь у конкурсі можуть надсилати свої роботи на адресу благодійного фонду «Спільна праця»  - spilna_praca@i.ua або за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 38.
«Ми не маємо повноважень втручатись у справи місцевих громад, але я особисто як депутат можу звернутися до Верховинської райради, райдержадміністрації, а також авторитетних у селищі громадських організацій з пропозицією взяти участь у такому проекті - увійти до складу журі, тощо. Думаю, цікавих ідей отримаємо в достатній кількості», - резюмував Микола Палійчук.

Переглядів: 525 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024