П`ятниця, 29.03.2024, 18:04:06

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2021 » Квітень » 3 » Голова Івано-Франківська в онлайн-ефірі проігнорував усі запитання щодо збереження колонади готелю "Дністер"
20:42:45
Голова Івано-Франківська в онлайн-ефірі проігнорував усі запитання щодо збереження колонади готелю "Дністер"

Щоп’ятниці міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків відповідає на запитання в онлайн-ефірі у фейсбуці. Перед нинішнім ефіром до мера надійшло кілька запитань щодо збереження колонади пам’ятки архітектури готелю “Дністер”, частину якої без дозволів засклив фактичний власник готелів “Надія” та “Дністер” Мирослав Бойко.

Франківці запитували, які дії міської влади щодо збереження колонади та повернення її до первісного стану.

З п’яти запитань, які стосувалися колонади, Марцінків зачитав лише одне: “Як частина громадського простору на Шевченка могла перейти у приватну власність?”.

Однак на це запитання міський голова відповіді не дав.

«Якщо питання про колони, бо тут є питання про це відповідно від двох інших дописувачів, то це погодження київського Держархбудконтролю. Зараз є створена розпорядженням міського голови комісія, перевіряємо документи, і колони мають бути обов’язково з публічним доступом», – уникнув прямої відповіді Марцінків.

Відзначимо, що дозволи на оренду, а згодом на приватизацію приміщення готелю видавала Івано-Франківська міська рада. Так само, як і на землю під готелем. Документи на реконструкцію приміщення та скління колонади забудовник не показує.

Нагадаємо, саме наміри власників закрити склом унікальну в Івано-Франківську колонаду, захопивши в такий спосіб частину громадського простору вулиці, викликали обурення франківців. 

Міський голова Руслан Марцінків під тиском громади заявив про можливість судового позову до власників готелю і створив експертну комісію. Власники готелю на критику відповіли маніпулятивними публікаціями і відеороликами, відмовившись від діалогу з владою і громадськістю.

Експертна комісія, створена розпорядженням Марцінківа, вчора зробила третю спробу поспілкуватися з власниками готелю «Дністер» щодо порушень при реставрації пам’ятки. Перші дві спроби були невдалі – власники просто не з’явилися.

Цього разу членів комісії таки прийняли, однак ознайомитися з документацією не дозволили.

Журналістів і представників громадських організацій до приміщення не впустили.

Вчора, 1 квітня, кількадесят мешканців Івано-Франківська зібралися на акцію проти знищення пам’ятки архітектури місцевого значення. Міський голова Руслан Марцінків на запитання та вимоги  учасників акції ніяк не відреагував.


Переглядів: 169 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024