Четвер, 25.04.2024, 12:20:15

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Червень » 25 » Гриць Пісецький поєднав Корнів та Бібрку
23:06:42
Гриць Пісецький поєднав Корнів та Бібрку

Родину Шухевичів по праву вважають своїми Львівщина та Прикарпаття. На Городенківщині шанобливо згадують також високодуховну священичу родину о. івана Пісецького із Корнева. А його сина Григорія — у Бібрці. Успадкувавши від батьків патріотизм і відданість своєму народові, 23-річний юнак загинув у цьому містечку на Львівщині.

Нещодавно поважна делегація з Бібрки побувала в Корневі, щоб спільно відзначити 145-річчя від дня народження пароха села о. Івана Пісецького та 110-річчя від уродин його сина Григорія. Так поєдналися Корнів і Бібрка, щоб ушанувати пам’ять члена Української військової організації Гриця Пісецького, який віддав своє життя за українську ідею ще далекого 1930 року, виконуючи партійне доручення, під час якого його й поранили польські поліцейські. Разом із корнівчанами львів’яни помолилися в церкві, де служив о. Іван, і на його могилі на сільському кладовищі.

Слід сказати, що побувала делегація з Бібрки в Корневі не вперше. «Ще 2006 року тодішній директор Бібрської школи Тарас Шах звернув увагу на табличку на могилі, яку він доглядав разом із похованнями своїх покійних родичів, — розповів міський голова Бібрки Роман Гринус. — Напис на табличці свідчив, що через рік похованому там Грицеві Пісецькому сповнилось би 100 років. Пан Тарас зацікавився цією історією, і так дослідницькі шляхи привели його до Корнева. Десять років тому делегація із Бібрки привезла землю з могили Гриця Пісецького та вклонилася пам’яті його батьків, які дали світові героя. Відтоді спільна справа поєднала Корнів і Бібрку».

Дякуючи гостям за увагу до корнівчанина Гриця Пісецького, депутат райради Ганна Зварич сказала:

— Безмежно вдячні активістам із Бібрки, які так трепетно бережуть пам’ять про Гриця Пісецького. Могила нашого героя — на видноті, завжди доглянута, іменем героя названо міський волейбольний турнір у Бібрці. Це є добрим прикладом і нам, корнівчанам.

Людмила СТРАЖНИК


Переглядів: 422 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024