Четвер, 28.03.2024, 22:49:01

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Серпень » 2 » Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ зібрала понад 500 тисяч гривень на Музей Голодомору
10:14:49
Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ зібрала понад 500 тисяч гривень на Музей Голодомору

Тисячі вірян УГКЦ уже стали благодійниками творення основної експозиції Музею Голодомору, що будується в Києві, завдяки кампанії Блаженнішого Святослава на платформі «Зерна правди». Один із найбільших на цей час благодійних внесків, 22 липня 2021 року, зробила Івано-Франківська Архієпархія – 500 433,15 грн спільними зусиллями зібрали парафіяни.

Як прокоментував Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, греко-католики Івано-Франківщини не вперше об’єднуються довкола духовних цінностей, інформує пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

«Ми маємо великий досвід спільності, адже від початку незалежності України не тільки відбудовували й будували наші храми, а й повертали духовне життя в найвіддаленіші куточки Івано-Франківської архиєпархії. Нині ж переоцінити значення проєкту творення Музею Голодомору неможливо, адже ми як спільнота маємо свій обов’язок зробити все, щоб увіковічнити пам’ять жертв Голодомору», – зазначив Війтишин

Кампанія зі збору коштів триває і має на меті максимальне поширення інформації про майбутній Музей Голодомору по всьому світові, де присутні, зокрема, греко-католицькі спільноти.

Довідка: Платформа Зерна правди | zernapravdy.org створена Міжнародним благодійним фондом Музею Голодомору. Він заснований у 2018 році за ініціативи Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса, Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору – геноциду 1932–1933 рр. та Світового конґресу українців і є партнером держави в реалізації проєкту створення єдиного у світі цілісного новітнього Музею Голодомору. Фонд відповідальний за проведення фаундрейзингової кампанії для створення основної експозиції, облаштування внутрішнього простору і заснування ендавмент-фонду для сталого розвитку музею.

Платформа «Зерна правди» надає можливість кожному, незалежно від фінансової спроможності, соціального статусу й публічності, долучитися до творення Музею Голодомору. Кожен благодійний внесок на платформі є символічним вшануванням кожної жертви геноциду. Імена жертв з оцифрованого Мартиролога з Національної книги пам’яті після внеску проступають на зернинах, кожна з яких є неповторною, як мільйони людських життів, обірваних у 1932–1933 роках.


Переглядів: 153 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024