Четвер, 28.03.2024, 18:16:05

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 22 » Колишній головний архітектор Івано-Франківська видав книгу про міжвоєнний період Станіславова
14:27:51
Колишній головний архітектор Івано-Франківська видав книгу про міжвоєнний період Станіславова

Ігор Гаркот, який керував управлінням архітектури Івано-Франківська з 2006 по 2011 роки, недавно видав книгу «Архітектура Івано-Франківська (Станіславова) міжвоєнного періоду 1920-1930-х років». Він присвятив її дружині, дочці, внучці, зятю, батькам, бабусі, дідусеві, стрийні, стрийкові, тітці та вуйкові. Крім цього, книга присвячена викладачам Львівської Політехніки, учителям-діпромістівцям, друзям та колегам. Серед друзів та колег – екс-міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус та колишній його перші заступники Володимир Швадчак та Зіновій Фітель.

«Цим періодом історії я займаюся все своє життя, – розповів 58-річний Ігор Гаркот. – Десь щось фотографую, десь щось дістаю. Дуже люблю цей період, бо навчаюся у Львівській Політехніці у 1976-81 роках це все було ще досить свіжо. Відтак студенти того періоду часто вчилися саме на міжвоєнній архітектурі».

Книга починається із створення міста. Нагадаємо, що воно було створене, як місто-фортеця, у вигляді шестикутної зірки. Потім власник міста Анджей Потоцький вирішив будувати палац і відповідно зірка була трансформована вздовж збудованого палацу. Далі трохи історії міста, а потім – функціоналізм тодішньої архітектури.

«Багато вдалося віднайти рідкісних листівок, – розповідає про роботу над книгою Ігор Гаркот. – Що стосується планування, то багато допоміг керівник ОБТІ Василь Бегей, також багато я знайшов по архівах».

Книга продається у книгарнях «Академія» та «Лілея НВ», ціна – до 300 грн.

До речі, на цій книзі Ігор Гаркот обіцяє не зупинятися. Відтак сів уже писати наступну. Щоправда розповісти про що нова книга він не захотів.


Переглядів: 345 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024